Aleksinački đaci na takmičenju u stonom tenisu (VIDEO)

Aleksinački osnovci i srednjoškolci imali su, na okružnom školskom takmičenju u stonom tenisu, i u pojedinačnoj i u konkurenciji dublova, veoma neizvesno i uzbudljivo finale. Iako, za razliku od prošle godine, nisu uspeli da se plasiraju na republičko takmičenje, u nadmetanju sa vršnjacima iz niških škola, pokazali su veliku borbenost i želju za pobedom.

Samo dan ranije, mladi Aleksinčani su, u sportskoj sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Žitkovcu, održali školsko takmičenje, na kome su i đaci i njihovi nastavnici bili izuzetno motivisani za prolaz u viši rang. Učestvovalo je 7 osnovnih i

Aleksinački Savez za školski sport već treću godinu zaredom organizuje takmičenje u stonom tenisu za đake.

Priliku da usavrše tehniku i da budu dobri takmičari, aleksinački đaci imaju i u klubovima „Jezero Bovan“, „Kraljevo“ iz Kraljeva, „Šumatovac“ iz Aleksinca, „Nestrus“ Vitkovac, i „Mladost“ iz Velikog Drernovca. Svi ti klubovi čine Opštinski stonoteniski savez i takmiče se u Opštinskoj stonoteniskoj ligi, a formirali u i Međuopštinsku ligu u kojoj, uz Aleksinac, učestvuju i Niš i Gadžin Han. Održavanje školskog takmičenja u Žitkovcu Opštinski stonoteniski savez pomogao je ustupanjem stolova i kompletne opreme.

Iako su se Aleksinčani relativno skoro priključili školskim takmičarskim aktivnostima, u Okružnom savezu za školski sport izuzetno su zadovoljni njihovim napretkom.

Republičko takmičenje u stonom tenisu održava se 21. i 22. novembra u Zrenjaninu. Sledeći sportski izazov je rukomet, koji je ove godine posebno zanimljiv. Koncipiran je kao klalifikaciono takmičenje za Svetsko prvensto, koje će najbolje srednjoškolce, sredinom februara 2018. odvesti u Katar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.