Krenula Pionirska gimnastička liga jugoistočne Srbije takmičenjem u Prokuplju

Prolećno kolo Pionirske gimnastičke lige jugoistočne Srbije, održano u Prokuplju, bilo je neobično po tome što su pobednički pehari za ekipni plasman ravnomerno raspoređeni širom regiona, što se odavno nije dogodilo.Gimnastičari iz Pirota, Vlasotinca, Prokuplja i Niša odneli su ekipne pobede u različitim uzrasnim kategorijama.

Zbog poremećenih kalendara, bilo je to njihovo prvo takmičenje u ovoj godini, ali i prvo gimnastičko nadmetanje održano u Prokuplju u poslednjih devet godina. Uspešna organizacija podstakla je nadu da će istaknuti prokupački klub jednog dana u svom gradu ipak dobiti odgovarajuće uslove za rad.

U kategorijama predtakmičara (program „C“) najveću borbu vodili su mališani iz Pirota i Vlasotinca. U ekipnoj konkurenciji mlađeg uzrasta pobedio je „Pokret“ (Vlasotince), a poredak pojedinaca bio je: Nikolaj Ranđelović (Pokret), Uroš Miletić (Napredak – Kruševac) i Milija Golubović (Pokret). Kod starijih je najuspešnija bila ekipa „Soko 2011“ – Pirot, a u pojedinačnoj konkurenciji medalje su osvojili Tadija Rančić (Soko 2011), Mihajlo Jovanjikić (Bor) i Jakov Mladenović (Soko 2011).

Kod najmlađih takmičara (do osam godina), Piroćanci su odneli još jednu ekipnu pobedu. Pojedinačno je najuspešniji bio Dušan Ristić (Topličanin), ispred Janka Mladenovića (Soko 2011) i Strahinje Lukića (Topličanin).

U uzrastu do 10 godina najuspešniji su bili dečaci iz Niša. Pojedinačni prvak postao je Jovan Nedeljković (Niš), a medalje su pripale još drugoplasiranom Kosti Hadžiću (Topličanin) i Veljku Mihajloviću (Niš).

Malo iznenađenje priredili su Prokupčani u kategoriji do 12 godina. Pošto imaju odličan i brojan podmladak, ubacili su u ekipu izvanrednog Uroša Đorđevića, mlađeg od 10 godina, osvojivši sva tri prva mesta u pojedinačnoj konkurenciji, a time i ekipnu pobedu. Medalje su dobili Vasilije Đinđić, Uroš Đorđević i Nikola Mitić. Jedini koji je mogao da im se suprotstavi  Bogdan Stanković iz Niša, tri godine stariji od Đorđevića. On je dobro počeo pobedom u preskoku i drugim mestom u parteru i na krugovima, ali je posle velikog kiksa na konnju s hvataljkama morao da se zadovolji četvrtim mestom.

piše za Niške vesti: Zoran Marijanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.