Želja „kroji“ tim za Superligu

Rukometni klub Železničar pojačao se na pozicijama krila, beka i golmana. Bek Milan Vućković, krilo Dušan Mirić i čuvar mreže Janko Gemaljević, postali su novi članovi niškog superligaša.

Milan Vučković je dosadašnji član novosadske Vojvodine. Vučković rođen je 30. aprila 1992. godine u Prokuplju. Pre Vojvodine bio je član Požarevca.  Igra na pozicije beka i visok je 207 centimetara. Želji će ovo biti jako pojačanje u odbrani, koja je specijalnost ovog momka.

Činjenica da iz redova aktuelnog prvaka dolazim u klub koji, u mnogo čemu, kreće od nule, dovoljno govori koliko verujem u ovaj projekat. U ljude koji su preuzeli brigu o klubu i do sada ispoštovali sve što smo dogovorili, u stručni štab pod čijom komandom se sjajno radi na treninzima, ali i u ekipu, koja je baš po mom ukusu. Po prirodi sam ambiciozan, tako da očekujem da ispunimo visoke zahteve rukometne javnosti u Nišu. Drago mi je da sam se vratio u krajeve u kojima sam rođen, spreman sam da ekipi pomognem i u odbrani, ali svakako i u napadu, istakao je Vučković za sajt kluba.

Golman Janko Gemaljević rođen je 11. avgusta 1994. godine. Branio je boje mlađih selekcija Srbije. Igrao je za Radnički iz Kragujevca, a u Niš dolazi iz Sloge (Požega).

Već neko vreme treniram sa ekipom, prezadovoljan sam uslovima, načinom rada, novim saigračima i stručnim štabom. Verujem da ćemo se Dejan i ja odlično dopunjavati i da ćemo pomoći ekipi da ostvari zapažene rezultate. Ali, treninzi su jedno, a utakmice nešto sasvim drugo i jedva čekamo da i one počnu, pa da vidimo prave domete našeg novog sastava, kaže Gemaljević.

Dušan Mirić rođen je 1991. godine i igra na poziciji levog krila. Mirić je do sada igrao za Slogu iz Požege i Crvenku.

Mislim da je ovo veliki korak napred u mojoj karijeri. Prvi utisci su fenomenalni, mada većinu igrača poznajem od ranije i već smo nastupali zajedno. Ambicije su visoke i verujem da smo kadri da ih ispunimo, rekao je Mirić.

Sezonu u Superligi Železničar će početi 23. septembra kada će gostovati beogradskom Obiliću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.