“Dan na točkovima” u Beloj Palanci (VIDEO)

Svakog leta, 25. avgusta, deca u Beloj Palanci imaju poseban, njima posvećen, rekreativni spetkakl. Reč je o „Danu na točkovima“, koji se tradicionalno organizuje na centralnoj ulici, a koji podrazumeva nekoliko sati bez motornog saobraćaja i takmičenje na posebno pripremljenom poligonu sa brojnim preprekama. Takmičenje koje pomalo podseća na „Igre bez granica“ organizuje Odred izviđača „Remezijana“, a učesnici su mali i malo veći biciklisti i roleraši.

Prvi na startu bili su triciklisti, sa brojem godina manjim od broja točkova koje okreću. Oni su veoma ozbiljno shvatili ovo takmičenje i dobili najjaču podršku i aplauze…

Cilj manifestacije „Dan na točkovima“ je da pošalje poruku kako je važno dadeca, što više vremena provode napolju, na svežem vazduhu, da sedruže sa vršnjacima, zabavljaju, steknu neke veštine i razviju sportski duh. Sve to, njima se očigledno dopada, pa su se za učešće prijavili u stvarno velikom broju.

Podeljeni u dve sportske inekoliko starosnih kategorija, biciklisti i roleraši su se iskreno potrudili da stignu prvi na cilj, jer su bili dobro motivisani. Osim zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja, nagrada su bili i ukusni slatkiši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.