VK Nais cilja prvo mesto sa novim trenerom (VIDEO)

Vaterpolo klub Nais promovisao je novog šefa stručnog štaba. Proslavljeni trener Nenad Vasilevski predvodiće niške vaterpoliste u Regionalnoj A2 ligi. Vasilevskom je ovo ˶drugi mandat˝ na Čairu pošto je kao pomoćni trener sa Nenadom Manojlovićem predvodio ekipu Niša.

Posle 13. godina sam ponovo u Nišu. Da kažem da nastavimo tamo gde smo stali. Veliki izazov je ta Jadranska liga, bez obzira što je A2 liga u pitanju. Igraju timovi iz Srbije i Hrvatske biće zanimljivo. Liga će nam biti korisna za proveru naših snaga za domaće prvenstvo. Ja u svakom takmičenju idem na prvo mesto drugo me ne zanima. Što se same ekipe tiče za ova nekoliko dana što smo odradili zajedno mogu da budem zadovoljan. Ima tu dosta mladih igrača, koji su potencijal. Oni treba da dobiju šansu ove godine da pokažu da li su za veće domete ili nisu. Naravno uz maksimalnu podršku iskusnih igrača koji su ovde, rekao je novi trener Naisa.

Nenad Vasilevski u Srbiji je predvodio ekipe Partizana, Crvene zvezde, Beograda, Vojvodine, Spartaka i Bečeja. Bio je trener mlađih selekcija Radničkog iz Kragujevca. Radio je i u italijanskoj Seriji A, kad trener Ortiđa iz Sirakuze. Vasilevski godinama unazad radi sa mlađim selekcija u Vaterpolo savezu Srbije. Sa generacijama 1985, 1987 i 1989. godište bio je prvak Evrope. Sa momcima koji su rođeni 1991. godine bio je treći na svetu, a sa 1987. godištem četvrti.

ČETIRI POJAČANJA NA ČAIRU!

Nais je za učešće u Regionalnoj ligi dosta pojačao svoje redove Redove kluba sa Čaira ovih dana pojačali su Aleksa Dimitrijević, Marko Bolović, Aleksandar Mitrović i Luka Nimac. Dok se očekuju potpisi još dvojice igrača.  Sve igrače privuklo je to što će Nais ove sezone igrati Regionalnu ligu, ali i činjenica da će na Čairu moći da napreduju.

Najiskusnije pojačanje Naisa je Marko Bolović nekadašnji igrač nemačkih Vaspo Hanovera, Špandaua 04 i Partizana.

Regionalna liga je izazov za nas sve. I prvenstvo će biti zanimljivo, nadam se da ćemo dobro proći i na tom polju. Biće naporno, ali mislim da možemo da doguramo daleko na svim poljima. Što se tiče ekipe momci su odlični, atmosfera je super to je jedna isto bitna stvar pošto bez toga ne može da se uspe ništa. Drago mi je što sam tu i nadam se uspehu, rekao je Marko  Bolović.

Saglasan sa njim bio je momak koji je ponikao u Partizanu, a zatim branio boje Starog Grada Aleksandar Mitrović.

Čast mi je što sam potpisao ugovor sa jednim klubom kakav je Nais. Ambicije su nam se poklopile i bilo je lako da se dogovorimo. Ja želim da nastavim kontituitet dobrih igara, kao što i klub želi da poboljša kontinuitet svojih igara. Dakle želimo da napredujemo. Kao što je trener Vasilevsi rekao idemo na prvo mesto.

Iz ekipe Beograda u Niš je stigao Aleksa Dimitrijević, igrač koji je u karijeri nastupao i za Crvenu zvezdu.

Nais je klub sa velikim potencijalom. Pritom igra se ta druga Regionalna liga, koja nije nimalo laka. Mislim da će biti dosta prostora za napredovanje. Momci su super na nama je samo da uvek damo svoj maksimum i u svakom meču idemo na pobedu.

Četvrto pojačanje niškog kluba dolazi iz Hrvatske, Šibeničanin Luka Nimac. (18.04.1995) je ponikao u Solarisu. Proteklu godinu proveo je u Poljskom prvenstvu.

Izuzetna mi je čast što sam došao u mlad, ali ambiciozni klub. Nadam se da ćemo biti što bolje rangirani čak i na prvo mesto.

Takmičenje u Regionalnoj A2 ligi počinje 7.oktobra. Nais u prvom kolu gostuje Vojvodini.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.