Teniserka TAŽ-a Ema Zdravković i u Sofiji do trofeja bez ijednog izgubljenog seta

Teniserka TAŽ-a Emilija Zdravković, koju smo predstavili u najnovijoj epizodi emisije „Lokalni sportski idoli“ osvojila je „Reduta Cup 2017“ za teniserke do 12 godina.

Inače, čitav međunarodni turnir iz serije Tennis Europe koji je tokom vikenda odigran u Sofiji, protekao je u znaku šampionke i reprezentativke Srbije. Emilija je, kako se navodi u saopštenju Teniske akadeije Živković, sve vreme dominirala i, nije dopustila protivnicama da osvoje ni set.

U polufinalu je bila bolja od bugarske teniserke koju je savladala sa 2:0 u setovima, dok je u finalu pobedila Klio Maria Ioannou sa Kipra rezultatom 2:0 (6/4, 6/2).

Ovo je već drugi turnir koji niška teniserka osvaja bez izgubljenog seta.

„Samo sam nastavila u istom ritmu, igrala sam svoju napadačku igru. Rezultat možda govori drugačije, ali bio je to težak turnir, dosta dobrih igračica iz velikog broja zemalja.“ – rekla je Emilija Zdravković tokom ceremonije dodele pehara.

Osim ovog pojedinačnog uspeha, teniserke TAŽ-a Emilija Zdravković i Anja Stanković zauzele treće mesto u dublu, a Anji Stanković je pripao i trofej utešnog turnira.

Istovremeno, u Nemačkoj, Lola Radivojević je igrala na BMW kupu u Regenzburgu, gde je zauzela drugo mesto u dublu i igrala četvrtfinale singla.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.