Vaterpolisti Naisa dobili novog trenera

Novi šef stručnog štaba Vaterpolo kluba Nais je Miloš Saković. U pitanju je stručnjak iz Beograda, koji je i aktuelni selektor Indonezije.

Vaterpolo kalendar za narednu sezonu još uvek nije poznat, a prema rečima predsednika Naisa Gorana Živića, dolazak Sakovića u Niš očekuje se 1. jula.

-Odlučili smo se na ovak korak, pre svega da bi podigli nivo u radu sa mlađim kategorijama. Saković neće biti samo trener prvog tima, već će koordinisati radom svih mlađih kategorija, koje će trenirati prema njegovom planu i programu. Nismo se tek tako odlučili za njega. Dugo ga pratimo i sada nam se ukazala prilika da ga dovedemo. On je radio u Crvenoj zvezdi, a praktično je formirao beogradski Singidunum, u kojem je postavio ozbiljne temelje u radu sa mladim igračima. U Nišu ga očekujemo 1. jula, a potom će on napraviti model priprema za narednu sezonu. Moram da kažem da će naš dosadašnji trener Stefan Luković ostati u klubu, a Saković će odlučiti da li će on biti uz prvi tim ili će predvoditi neku od mlađih selekcija. Luković je u finišu prošle sezone odradio dobar posao u Naisu, u pitanju je naš čovek i za njega će u klubu uvek biti mesta. Takođe, dogovorili smo sa Sakovićem da on ostane na funkciji selektora Indonezije, jer to kalendarski neće remetiti njegov rad Naisu – rekao je Živić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.