Bela Palanka osvojila Niš (VIDEO)

Pobedom u finalu rezultatom 21:14 ekipa Bele Palanke postala je prvi šampion 3×3 lige Niša. Palančani su opravdali ulogu favorita i potvrdili prvo mesto iz ligaškog dela takmičenja. U finalu su sigurnom igrom savladali niške Burazerse.

3×3 liga Niša je po svemu sudeći opravdala očekivanja svih u svojoj premijernoj sezoni. Završnica lige odigrana je u prelepom ambijentu niške dvorane Šivara uz sve mere predostrožnosti zbog aktuelne situacije sa korona virusom. Posetioci u dvorani su imali priliku da vide izuzetno zanimljive mečeve od četvrtfinala pa do same završnice.

Nije nedostajalo uzbuđenja i fenomenalnih završnica ni poslednjeg dana takmičenja. Prvi koš za pobedu uz zvuk sirene viđen je na polufinalnom meču Burazersa i Neradničkog kada je Mirko Rakić iz veoma teške situacije pogodio dvojku vrednu finala za njegovu ekipu. Neradničkom je tada sreća okrenula leđa, ali im se vratilo u meču za treće mesto kada je prvo Miša Živanović dvojkom uz zvuk sirene odveo meč u produžetak, a zatim je Miloš Milosavljević pogodio još jednu dvojku u produžetku za pobedu svoje ekipe. Neradnički je u borbi za treće mesto slavio protiv Babušnice. Finale Bele Palanke i Burazersa je bilo kvalitetno, ali je proteklo u sigurnoj igri favorita koji su na kraju slavili 21:14. Četiri prvoplasirane ekipe su osvojile vredne robne nagrade kao i slotove za 3×3 turnire u regionu.

Da je projekat 3×3 liga Niša pun pogodak potvrdili su su svi učesnici završnice koji su jednoglasni u tome da jedva čekaju početak naredne sezone.

Spuštena je zastava na prvu sezonu, a organizatori već vredno rade na inovacijama i, svuda gde ima prostora, na poboljšanjima za narednu. Niš je dobio još jedno atraktivno sportsko takmičenje u kome mladi mogu da učestvuju i provode kvalitetno vreme.

REZULTATI:

polufinale:

Bela Palanka 3×3 – Babušnica 19:14

BuraZZers – Neradnički 18:17

 

za treće mesto:

Neradnički – Babušnica 17:15

 

finale:

Bela Palanka 3×3 – BuraZZers 21:14

 

KONAČAN PLASMAN

  1. Bela Palanka 3×3
  2. BuraZZers
  3. Neradnički
  4. Babušnica
  5. Kovrdžavi
  6. S.E.D.N.I
  7. Derven Rams
  8. Rockets
  9. Elektronski gospodar
  10. Progress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.