Uspesi atletičara Radničkog na državnim prvenstvima za seniore

Proteklog vikenda atletičari niškog Radničkog zabeležili su sjajne rezultate na državnim prvenstvima.

 

Prvo je na Državnom prvenstvu za seniore održanom u Novom Pazaru Kostadin Nikolić postao vicešampion države u trci na 100m. U konkurenciji je bilo više od 20 takmičara iz najboljih srpskih klubova. Nikolić je u kvalifikacionoj trci zauzro prvo mesto rezultatom 10.90 sekundi, da bi rezultatom 10.81 u finalu zauzeo drugo mesto iza Alekse Kijanovića – BAK (10.50), a ispred Stefana Mihajlova – Crvena Zvezda (10.85).

 

Trener AK Radnički, Vladimir Živković kaže da su zbog situacije u kojoj živimo pripreme za ovo takmičenje bile otežane, ali da je i pored svega zadovoljan rezultatom; “Ceo koncept treninga svodio se da Kostadinu formu podignemo baš za najvažnije takmičenje. Rezultat bi bio bolji, ali ako uzmemo u obzir da smo imali samo dve trke pred najbitnije takmičenje u godini moramo biti zadovoljni rezultatom.“- ističe Živković.

 

Nikolićev lični rekord je 10.73, a istrčao ga je 2018. godine na Prvenstvu Srbije za seniore u Kruševcu gde je i tada zauzeo drugo mesto. Trener Živković kaže da su planski 2019. godine iskoristili za pauzu u takmičenjima:  “U 2019. godini smo rešili da napravimo pauzu što se tiče takmičenja. Uradili smo ceo Olimpijski ciklus i plašili smo se da ne dođe do zasićenja, pa smo odlučili da 2019. godina bude godina odmora što se pokazao kao pun pogodak.“-naglasio je Živković.

 

Na takmičenju su učestvovala još dva takmičara AK Radnički – Mladen Stamenković i Đorđe Stojanović i oni su nastupili u trkamam na 400 i 800 metara. Njima je ovo bilo prvo seniorsko takmičenje i nisu zabeležili značajniji plasman. Sledeće važno takmičenje atletičara je Balkansko prvenstvo za seniore 19. i 20 septembra.

 

Istovremeno je na Paliću održano Prvenstvo Srbije u ultramaratonu. U najtežoj sportskoj disciplini, gde se trči 24 sata, Atletski klub Radnički je predstavljalo dvoje takmičara.

 

Saša Gacik je sa pretrčanim 201 kilometrom zauzeo drugo mesto. Gacik je inače državni rekorder u toj disciplini (232 km) i prošlogodišnji šampion.

 

Za razliku od njega, njegova klupska koleginica Valentina Nejković uspela je da odbrani titulu prvaka države sa pretrčanih 156.6 kilometara. Prošle godine Nejković je ostvarila znatno bolji rezultat (197.15km), ali kako njoj tako i ostalim takmičarima na ruku nije išlo jako toplo vreme na Paliću u periodu trajanja trke tako da je onemogućilo trkače da ostvare bolje rezultate.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.