Mladi igrači Železničara – zalog za budućnost (VIDEO)

Rukometni klub „Železničar“ iz Niša jedan je od pravih rasadnika talenata. Za Željom je jedan težak period kada su neke osnovne vrednosti bile urušene. Niški superligaš vraća se na stare staze slave uz pomoć mladih nada, talentovanih rukometaša iz Niša i okoline koji svoj kvalitet dokazuju i u reprezentativnim selekcijama. Pravi primer predstavljaju golman Darko Stošić i levoruki Veljko Stanojević. Sa nepunih 20 godina i jedan i drugi predstavljaju ozbiljnu budućnost niškog i srpskog rukometa.

 

Paralelno sa rukometom i Darko i Veljko uspešni su i na polju obrazovanja. Školovanje je nezaobilazan segment oko zdavog formiranja ličnosti, a sport može samo da doprinese. Upravo zbog toga treneri imaju izuzetno važnu pedagošku ulogu. Mladi rukometaši imaju punu podršku trenera Đorđa Teodorovića.

 

Veljko i Darko imaju punu podršku trenera, ali im na ruku ide i strateško opredeljenje Uprave kluba da se Želja posveti radu sa mladima i okrene svojoj deci, što u nekoj bližoj prošlosti i nije bio slučaj.

 

Uslovi za rad i napredak Darka Stošića i Veljka Stanojevića su tu. Na njima je da nastave putem kojim su krenuli i da uz posvećeni rad budu uspešni na svim životnim poljima. Isto važi i za Darka i za Veljka, ali i za sve ostale mlade ljude. Do uspeha se ne može prečicom i preko noći, a  sreća se – zaslužuje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.