Uspešan vikend i za niški jiu-jitsu klub

Protekle subote Niš je bio domaćin turnira u Brazilskoj jiu-jitsi koji je organizovala AJP federacija, koja je jedna od vodečih organizacija ovog tipa u svetu. AJP Tour je serija turnira u jiu-jitsi koji se organizuju širom sveta pod pokroviteljstvom ove organizacije i koji su u svetu jiu-jitse jako prestižni. Na takmičenju u Nišu je učestvovalo skoro 400 takmičara, i pored boraca iz Srbije, bilo je i takmičara iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Grčke i drugih zemalja.

 

Niški klub Fort Jiu-Jitsu uzeo je učešće na ovom turniru, i osam takmičara ovog kluba osvojilo je šest medalja.

 

U kategoriji juniora do 66kg niški tim je predstavljao Lazar Conić, i sa dve pobede (jedna na poene, jedna završnicom) uspeo je da osvoji zlatnu medalju.

U kategoriji seniora do 62kg, nastupio je Ilija Dončić, koji je uspeo da dođe do finala gde je poražen i osvojio je srebro.

U kategoriji seniora do 77kg Niš je imao dva predstavnika, Aleksandra Kostića i Petra Petrovića. Oba takmičara su uspela da dođu do finala, gde je bacanjem novčića zlato pripalo Aleksandru, a srebro Petru. Na putu do finala Aleksandar je imao tri pobede (2 završnicom i 1 na poene) a Petar dve pobede (1 završnicom 1 na poene).

Nišlija Vukašin Igić takmičio se u konkurenciji ljubičastih pojaseva gde je izgubio u polufinalu i osvojio je bronzu.

Aleksandar Gacik nastupio je u kategoriji braon pojaseva, ali nažalost u finalu je njegov protivnik odustao i Aleksandar je dobio zlatnu medalju.

Fort Jiu-Jitsu su takođe predstavljali i Andrija Milošević i Pavle Pekić, ali nisu uspeli da dođu do pobeda.

 

„Sve u svemu, iako je naš tim na ovom takmičenju nastupio u manjem broju, zadovoljni smo rezultatima. Posvećen i sistematizovan rad dovodi do toga da naš klub konstantno ima nove takmičare i da uspevamo da osvajamo medalje na svim takmičenjima na kojima se pojavimo. Jako smo ponosni na naše momke i nadamo se još većem uspehu na sledećem takmičenju koje nas očekuje 6. maja u Beogradu ADCC Serbia.“- poručuju iz kluba Fort Jiu-Jitsu iz Niša.

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.