Niš bio domaćin najboljim streličarima na Kupu Cara Konstantina

 

Ovog vikenda na terenu OFK Brzi Brod održan je deseti Kup Svetog Cara Konstantina, u organizaciji Streličarskog kluba Niš. Na turniru je učestvovalo 80 takmičara iz 14 srpskih i tri kluba iz susedne Bugarske.

 

U disciplini „Olimpijski luk“ takmičari SK Niš su osvojili 6 individualnih i jednu ekipnu medalju. Ovog puta je zablistao mladi Marko Vulić, koji je osvojio svoju prvu zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji. Tokom kvalifikacija je sve vreme čvrsto držao drugu poziciju, da bi zatim u eliminacijama savladao sve protivnike, a u finalu i iskusnog reprezentativca Jovicu Velimirovića (SK Velos). Bronzanu medalju je osvojio Mihajlo Stefanović iz SK Niš, koji nas je ove sezove navikao da ga gledamo samo na najvišem postolju. Inače, navijači SK Niš i reprezentacije Srbije od ove dvojica mladih niških streličara očekuju dobre rezultate i na Evropskom prvenstvu, koje će se održati od 6. do 12. juna u Minhenu.

 

U ženskoj seniorskoj konkurenciji, u borbi za treće mesto susrele su se dve takmičarske SK Niš. Ovaj put je uspešnija bila Katarina Sikiruš, tako da je osvojilu bronzanu medalju, dok je Nataša Mitić takmičenje završila na četvrtom mestu. Kod kadetkinja, zlatnu medalju je osvojila Danica Nikolić a srebrnu Petra Todorović, obe članice SK Niš. Zoran Marković iz SK Niš je u konkurenciji veterana osvojio bronzanu medalju.

 

Ekipna zlatna medalja u muškoj seniorskoj konkurenciji je takođe pripala domaćinima. U ekipi SK Niš je uz Vulića i Stefanovića sada bio Predrag Živković, koji je na svom debitantskom turniru potpuno opravdao ukazano poverenje.

 

Što se tiče discipline „Goli Luk“ – nikad jača konkurencija kod seniora. Osim najboljih streličara Srbije, na teren su, kao gosti, izašla i trojica najboljih bugarskih streličara, pa se očekivala neizvesna borba do zadnje strele. Tako je i bilo: Bankov iz Bugarske je bio najbolji u kvalifikacijama, uz obaranje bugarskog nacionalnog rekorda. Međutim, iz Niša je odneo samo bronzanu medalju jer ga je u polufinalu pobedio Mažing (SK Pančevo), ali ni on nije osvojio zlato – u finalu je pobeđen od Parezanovića (SK Zemun).

 

Tročlana ekipa SK Niš je ponovo popravila ekipni državni rekord u disciplini „Goli Luk – seniori“ i osvojila ekipno zlato, ali su ipak nezadovoljni postignutim jer su ostali bez medalja u individualnoj konkurenciji. Petrović je odlično započeo kvalifikacije i čvrsto držao lidersku  poziciju do sredine turnira, ali nije izdržao tim tempom do kraja. Majović je ovaj put imao previše oscilacija u rezultatu, a od Stojanovića se nije ni očekivao dobar rezultat, jer se još uvek oporavlja od povrede zadobijene na turniru u Bugarskoj prošlog meseca.

 

Pored kluba organizatora nastupio je još jedan niški klub – Streličarski klub Naissus-2003. Njih su predstavljala četiri takmičara u dve discipline, olimpijski i goli luk. Oni su osvojili dve zlatne medalje – u kategoriji kadeta Darko Stamenković i u kategoriji Master Men Dragan Karafilipović.

 

Učesnici su imali dosta sreće, jer je nevreme obišlo Brzi Brod u vreme održavanja turnira, a takmičari i gosti su uputili brojne pohvale za dobru organizaciju i gostoljubivost niškog kluba.

Ponosni smo zbog uspešne organizacije i dobijenih pohvala od učesnika ovog, jubilarnog turnira Sv.Cara Konstantina. Još jednom smo pokazali da naš klub i ovaj grad mogu biti odlični domaćini velikih sportskih događaja. U tome nam je puno pomogla saradnja sa OFK Brzi Brod, na čemu im se iskreno zahvaljujemo – istakli su u Strličarskom klubu Niš.

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.