Naisa silovita! Mladost savladana sa 10 golova razlike (VIDEO)

 

Rukometašice Naise u furioznom stilu su nastavile šampionat. Ekipu Mladosti, od koje su poražene u prvom delu prvenstva, poslale su u Novu Pazovu sa čak 10 golova manjka- 35-25 (16-8) za Naisu!

 

Niški tim krenuo je usporeno, a gošće su na samom startu to znalački iskoristile i nakon 3 minuta vodile sa 3-0!

 

Otprilike 10-ak minuta je trebalo Naisi da se pronađe. Jelena Terzić pokazala je kvalitet i uz pomoć druge levoruke igračice, Teodore Petković vrlo brzo je postavila stvari na svoje mesto. U 11.minutu Naisa je prvi put povela i to sa 6-5.

 

 

Narednih 15 minuta bila je rapsodija Naise! Naisa pravi seriju od 9-0, od 4-5 do 13-5 i praktično već tada  prelama utakmicu.

 

Golmanka Katarina Kosanović koja je u Naisu stigla upravo iz Mladosti, „spušta roletnu“, vezuje nekoliko fantastičnih odbrana i na taj način uliva sigurnost svojoj ekipi.

 

Napad Naise dobio je na  raznovrsnosti dolaskom Jelene Terzić,  pa su i ostale  igračice bile znatno rasterećenije. Utisak na samom kraju prvog poluvremena malo je pokvario crveni karton Sanji Stamenković. Nekoliko sekundi pre kraja poluvremena sudije sviraju deveterac za Naisu, a pivot domaćih, nehotice, jednu igračicu gošći pogađa u glavu, što je za sudijski par bilo dovoljno za isključenje do kraja susreta. Naisa je tako u drugom delu bila lišena pomoći najbolje igračice u prvom delu sezone.  Sanja je u par navrata sjajno proigrana čime je potvrdila da će i u nastavku prvenstva biti jedna od ozbiljnih opcija trenera Maksića.

 

 

Pokušala je ekipa Mladosti da se trgne i da se nešto energičnijom igrom početkom drugog dela vrati u igru, ali večeras odlična Naisa to nije dozvolila.

 

Kad god bi se pojavila nada kod gostujućih rukometašica, iskočila bi u prvi plan neka druga igračica Naise i tu nadu raspršila.

 

Blistala su krila Naise Teodora Petković i Jelena Đurović i bila jako efikasna, sa 6 odnosno 5 golova. Dva puta se upisala u strelce i Sirine Dala, uz nemerljiv doprinos u odbrani, u fazi igre gde najviše vremena i provodi.

 

 

A u strelce se upisala i mlađana Branka Stojanović, koja predstavlja budućnost Naise. Branka je na samom kraju zaradila i čini se prestrogo dosuđen crveni karton.

 

Pored odlilčne Katarine Kosanović na golu, „svojih 5 minuta“ imala je i Katarina Ivanović koje je imala nekoliko odbrana, a dva puta je ostala nesavladana i iz sedmerca.

 

Sve u svemu, potpuno zaslužena pobeda Naise, koja izgleda znatno kvalitetnije u odnosu na prvi deo prvenstva.

 

Pored pojačanja na golu i bekovska linija izgleda jako dobro. Klupa je „produžena“ pa trener Živojin Maksić ima prostora da kombinuje. Jelena Terzić iskustvom, a svakako i kvalitetom daće pun doprinos večeras odličnim Oliveri Nikolić i Jovani Veljković, koja je bila i najefikasniji igrač utakmice sa 7 golova.

 

Ako se njima doda povratnica Teodora Petković koja je jednim projektilom pokazala da na nju može ozbiljno da se računa, kao i Nina Milovanović, od koje se puno očekuje, kao i od Jane Milošević koja večeras nije bila u timu-Naisa ima bekovsku liniju za respekt.

 

Prvi zadatak u nastavku šampionata je završen-Mladost je savladana se većom razlikom nego što je Naisa poražena u Novoj Pazovi. Ostale su još četiri ekipe koje Naisi ravnopravno konkurišu za 4-o mesto koje vodi u plej of. Ali, korak po korak. Naredni protivnik je ekipa Vojvodine, još jedan od konkurenata za doigravanje.

 

O utiscima su nakon utakmice govorili treneri Živojin Maksić i Slavko Krnjajac, ako i igračice Jelena Đurović i Marija Kojčić.

 

 

 

Niš. Hala „Čair“. Gledalaca 250. Sudije: Vanja Antić, Jelena Jakovljević (Beograd). Isključenja: Naisa 14 minuta, Mladost 10 minuta. Sedmerci: Naisa 2 (1), Mladost 5 (3).

ŽRK NAISA: Kosanović 13 odbrana, Ivanović 4 odbrane (2 sedmerca), Ranđelović, Terzić 5, Teodora D.Petković 6, Đurović 5, Veljković 7, Dala 2, J.Stojanović, Teodora V.Petković 1, Stamenković 2, Nikolić 3, Rajković, Mihajlović 3, B.Stojanović 1, Milovanović.

ŽRK MLADOST NP: Maksić 6 odbrana, Stanojević, Glušica 2, Potkonjak 1, Dragosavljević 4, Bulatović 4, Milosavljević, Lukić 1, Orlović 1, Đuran 2, Kosanović, Milica Kojčić 4, Knežević 1, Bubanja, Marija Kojčić 5.

 

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.