Dva zlata i bronza za niške kikboksere na Balkanskom kupu u BiH

Balkanski kup u Tešnju, krajem prošle nedelje, doneo je nove trofeje borcima Kik boks kluba “Niš”. Iz Bosne i Hercegovine vratili su se sa dve zlatne i jednom bronzanom medaljom.

U konkurenciji više od 500 takmičara iz 10 zemalja, na pobednički tron uspeli su da se popnu Novak Radulović, Nikola Lazarević i Natalija Savić.

Novak Radulović je, kao nosilac turnira, u konkurenciji seniora do 71 kg, u finalu savladao domaćeg predstavnika Edina Sinanovića iz Sarajeva. Prethodno je,  nokautom u 1. rundi, pobedio i Slavoljuba Budešu iz Bijeljine.

Nikola Lazarević je, u konkurenciji juniora do 63,5 kg, najpre u polufinalu savladao Makedonca Darka Najdova koji je predao meč, dok je u finalu bio ubedljiv protiv Stefana Cvetkovića iz Beograda.

Natalija Savić je, u konkurenciji juniorki do 60 kg, osvojila bronzanu medalju.

Naredno takmičenje za kikboksere “Niša” biće učešće na K-1 Prvenstvu centralne Srbije za seniore i pionire, koje se održava 14. maja.

Istovremeno, takmičari Boks kluba “Vitez” nastupiće na Prvenstvu Srbije za devojke, juniore i školarce u olimpijskom boksu od 12. do14. maja u Kragujevcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.