Troje takmičara KBK NIš na Evropskom kupu

Kik boks klub “Niš” će imati tri predstavnika na Evropskom kupu “Serbia Open, koji seodržava u periodu od 31 marta do 2. aprila u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu. Ivan Krivačević, Nada Krivačević i Janja Savić će predstavljati klub, a ovoga puta zbog povreda i drugih obaveza neće učestvovati Lazar Pantić, Matija Jovanović, Miloš Janković, Nikolina Stevanović i Vladana Radonjić. Turnir se tradicionalno organizuje već više od 13 godina.

 

Očekuje se učešće više od 600 takmičara iz 16 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Finska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Crna Gora, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija). Prijave su još uvek u toku i očekuje se veći broj i takmičara i zemalja.

 

Turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske kik boks federacije (WAKO) i jedan je od turnira koji će služiti za rangiranje takmičara za učešće na svetskim i evropskim prvenstvima.

 

Ovo je jedan od pripremnih turnira za srpski nacionalni tim koji ove godine po prvi put očekuje učešće na Evropskim olimpijskim igrama koje se održavaju u Krakovu, Poljska, kao i učešće na Svetskim borilačkim igrama koje se održavaju u Saudijskoj Arabiji.

 

Srpski juniori će u septembru mesecu učestvovati na Evropskom prvenstvu u Turskoj, dok će za seniorsku reprezentaciju najjače takmičenje u godini, biti učešće na Svetskom prvenstvu u Portugalu, novembra meseca.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.