Uspeh niških kik boksera na “Serbian Openu”

Proteklog vikenda u Beogradu,  u Atletskoj odvorani, održan je Evropski kup u kik boksu – “Serbian open”. Na takmičenju je učestvovalo 78 klubova iz 13 zemalja sa ukupno 334 takmičara, od kojih je 174 iz Srbije.

 

Niški Kik boks klub Vukovi 018 iz nastupio je sa 4 takmičara. Dva u K1, a dva u kick light disciplini.

 

U K1 disciplini nastupao je Ognjen Mitrović u kategoriji do 63,5 kg u uzrastu starijih juniora. Nakon dva meča i dve ubedljive pobede poneo je titulu šampiona evropskog kupa i titulu najboljeg takmičara prvenstva u svom uzrastu.

 

U istoj disciplini nastupio je i Vuk Đorđević u kategoriji do 54 kg u uzrastu mlađih juniora, koji je takođe nakon dva meča i dve pobede poneo titulu šampiona evropskog kupa i titulu najboljeg borca u svom uzrastu.

 

U kick light disciplini nastupili su Pavle Mitrović u kategoriji do 42 kg i Ksenija Drašković u kategoriji do 55 kg u uzrastu starijih kadeta gde su oboje nakon dva meča zabeležili pobedu i poraz u finalu i time postali vice šapioni evropskog kupa.

 

U ukupnom plasmanu Vukovi su zauzeli visoko 15. mesto od ukupno 78 klubova.

 

Na istom prvenstvu i Miloš Janković iz Kik boks kluba Niš osvojio je zlatnu medalju u disciplini K1 u seniorskoj konkurenciji. Zanimljivo je da je on samo dan ranije nastupio u Bokserskoj ligi Srbije kada je ostvario pobedu boksujući za bokserski klub iz Sombora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.