Asteriks dominantan na Prvenstvu Srbije

 

Na Prvenstvu Srbije za pionire i juniore održanom proteklog vikenda u Beogradu okupilo se 719 takmicara iz 54 srpska kluba.

 

 

Takmičenje su obeležili borci niškog  Asteriksa. Ovaj klub je na prvenstvu nastupio sa 32 takmičara i to 19 pionira i 13 juniora od kojih se njih 27 vratilo sa medaljama. To im je u ukupnom plasmanu donelo ekipno prvo mesto u konkurenciji pionira i drugo mesto u konkurenciji juniora.

 

Obe selekcije niškog kluba su bile sjajne, a pioniri su potvrdili dominaciju iz 2020. jer su i tada bili ekipni prvaci što je dokaz da je Asteriks najuspešniji klub u zemlji u uzrastu dece do 11 godina.

 

Kod juniora titulama šampiona okitili su se Katarina Uzunović (-49kg ), Iva Petrović (63kg), Danijela Davidović (68kg) i Dragan Mladenović (73kg), dok su srebro osvojili Mitar Maklenović (78kg), Petra Tasić (44kg), Vukašin Miljković (78kg) i Ana Marija Vusaj (42kg).

 

 

Juniori oni su definitvno dokaz profesionalnog rada dugi niz godina. 4 prvaka i isto toliko viceprvaka je ono cemu smo se nadali i spremali se mesecima. Za malo je izmaklo i zvanje najbolje juniorske ekipe u zemlji ali smo i ovako zadovoljni. Sjajan pojedinci, sjajan tim.” – izjavio je trener Vladan Nikodijevic.

 

Ovo je istorijski rezultat za nas klub i nas grad, nikada niko nije ostvario ovako nesto i posebno nas raduje cinjenica da je Niš postao tekvondo centar kakav i zaslužuje” – dodao je Nikodijević

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

Da je Niš stvarno tekvondo centar u Srbiji sokazuju uspesi i drugih niških klubova od kojih izdvajamo i rezultat takmičara Tekvondo kluba Feniks Bulevar koji su na istom prvenstvu osvojili 2 medalje. Sedmogodišnji Mihajlo  Jevtić je u kategoriji dečaka do 23kg uzrasta 8-9 godina osvojo srebrnu medalju, što mu je već sedma medalja za samo godinu dana takmičenja.

I Petra Pejović članica istog kluba okitila se bronzanom medaljom na ovom prvenstvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.