Novak Radulović treći na Evropskom prvenstvu

Novak Radulović, najbolji niški kikbokser, sa seniorskog Prvenstva Evrope vratio se sa bronzanim odličjem.

Na takmičenju održanom u Bratislavi u Slovačkoj, Novak se nadmetao u kategoriji do 71kg u disciplini low kick. Do medalje je došao pobedom nad bugarskim I poljskim borcima,dok je u polufinalu zaustavljen od strane borca iz Azerbejdžana Ramala Aslanova.

Iako je i bronzana bedalja u ovako jakoj konkurenciji veliki uspeh, Novak Radulović ne krije žal za sjajnijim odličjem: ” Na Evropskom prvenstvu u Bratislavi, konkurencija je bila izuzetno jaka, ali sam posle odličnih borbi sa Bugarinom i Poljakom, i u meču sa Azerbejdžanom, više zadao i ručnih i nožnih udaraca, ali je odluka bila na strani protivnika, koji je višestruki osvajač Evropskih i svetskih medalja, što je možda i presudilo. Naravno da sam išao zbog zlatne medalje, ali je i ovo ogroman uspeh“.

Srđan Radulović, trener reprezentacije Srbije i Kik boks kluba “Niš”, zadovoljan je rezultatima: “Srbija je sa 23 takmičara, zauzela visoko drugo mesto iza Rusije, sa osvojenih 16 medalja ( 6-3-7). U ovakvoj konkurenciji gde su bile najveće Evropske sile, srpski takmičari su još jednom dokazali da su među najboljima u Evropi”.

Do kraja sezone kikbokserima je preostalo još nekoliko klupskih takmičenja i veliki turnir u decembru – Balkans best fighters u organizaciji Kikboks kluba Niš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.