U subotu tradicionalna Rolerijada na Somborskom bulevaru (VIDEO)

Predstojeće subote, u Somborskom bulevaru, biće održana masovna sportska manifestacija “Rolerijada Pantelej 2022”, kao i ovogodišnje Prvenstvo Srbije u brzinskoj vožnji rolera.

 

Događaj počinje u 16 sati, što znači da će Somborski bulevar u subotu 24. septembra, nekoliko sati biti zatvoren za saobraćaj.

 

Kategorije učesnika su određene prema godištima: do 6, zatim 7-8, 9-10, 11-12, 13-14, 15-18 i starije od 19 godina.

 

Učesnici Rolerijade stari do 8 godina trkaće se na stazi dužine 250 metara, a svi ostali takmičari voziće 500 metara. Po završetku tog dela programa obaviće se i trke za prvenstvo Srbije, u kojima roleraši imaju teže zadatke – deca do 8 godina takmiče se na poligonu spretnosti, a svi stariji od tog uzrasta trkaće se na dužini od 1000 metara.

 

Posebno će biti nagrađeni najbolji učesnici Rolerijade, a posebno pobednici Prvenstva Srbije.

 

Inače, Rolerijada je događaj otvorenog karakterakara, te mogu da učestvuju svi koji to žele. Prijava je besplatna i može se obaviti pozivom na broj 0677174428, ili na licu mesta, 30 minuta do početka trke. Potrebno je samo ime, prezime i godina rođenja takmičara. Organizator napominje da takmičari učestvuju na sopstvenu odgovornost i da je poželja zaštitna oprema.

 

Organizator Rolerijade je Sportski klub “Extreme” iz Niša, a pokrovitelj događaja Gradska opština Pantelej.

 

A kako je bilo na prošlogodišnjoj rolerijadai pogledajte u sledećem videu.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.