Turčin najuspešniji na Otvorenom prvenstvu Niša u šahu (VIDEO)

Međunarodno otvoreno prvenstvo Niša ispunilo je očekivanja…Oko 150 takmičara iz desetak zemalja nadmetalo se na ovom šahovskom turniru. U zavisnosti od rejtinga svi oni, razvrstani su na turnire A, B i C. Najkvalitetniji mečevi, uz učešće nekoliko velemajstora viđeni su, razume se, na „A“ turniru. Trijumfovao je, po rejtingu, prvi favorit – Suat Atalik velemajstor iz tusrke. Drugo mesto osvojio je supertalentovani Idnijac, inače  Fide majstor – Jena Kumar Rakeš, dok je treće mesto pripalo  srpskom velemajstoru Miroslavu Markoviću. Svi su imali po 7 poena, ali je Turčin, po dodatnim kriterijumima bio najbolji.

Miroslav Tošić je zabršio na 4. mestu sa 6,5 poena, dok je  Mario livaja bio peti sa 6 poena iz 9 mečeva. Broj takmičara, njihov rejting, kao i kvalitete partija potvrđuju da ovaj turnir iz godine u godinu raste.

Gradski šahovski savez Niša tako je okončao izuzetno važan period za niški šah jer je organizacija, sada već tardicionalnog Open Niša, usledila samo desetak dana nakon Evropskog materskog prvenstva u šahu koje je organizovano upravo u Nišu. Vreme je – za odmor!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.