Sportski dan u Aleksincu okupio veliki broj sportista i sportskih klubova na gradskom trgu (VIDEO)

Vrelo subotnje veče u Aleksincu proteklo je u znaku sporta. Plato ispred Doma kulture bio je poligon za plesače, stonotenisere, šahiste, džudiste, karatiste, fudbalere i druge sportiste koji su demonstrirali sve ono što su navežbali tokom čitave sportske sezone.

Malim i velikim sportskim profesionalcima mogli su da se pridruže i radoznali prolaznici, i da, u nekoj od disciplina, okušaju svoju sportsku sreću.

Nismo, nažalost, odigrali ni jednu partiju, ali smo zato, malo kroz objektiv, a malo i ostavljajući kameru po strani, uživali u ovom sportskom prizoru.

I u Aleksincu, kao i na celoj planeti, fudbal je „glavna sporedna stvar“, te su se građanima, na platou ispred Doma kulture, predstavila čak tri fudbalska kluba..

Uz dečake koji, oponašajući svoje idole, tek savladavaju fudbalske tehnike, na gradski trg ušetale su i prave fudbalerke, reprezentativke Razvojne lige Srbije

Za karate kažu da, širom sveta, broji čak i više polaznika od fudbala. Ne izostaju ni u Aleksincu, a ubrajaju se među bolje karatiste u Srbiji. Nedavno su ostvarili plasman na svetsko prvenstvo..

Aleksinački džudosti izveli su pred publikom pravi borilački performans, i bez sumnje, pobrali simpatije, privukli fanove, a možda i nove članove, koji će, ako se opredele za džudo, trenirati sa šampionima…

I džiju-džicu borci aleksinačkog NiF-a uvek imaju čime da se pohvale, jer gotovo da nema takmičenja sa koga ne donose medalje.

U Aleksincu se, u poslednjih nekoliko godina, igra i dobar šah. Klub „Lav“formirao je grupu od dvadesetak aktivnih takmičara. Među njima je i državni prvak, Anastasija Vojinović.

Iako su takmičenja bila revijalna i u drugom planu, a zabava, druženje i promocija sporta prioriteti ovog događaja, organizatori su učesnicima ipak uručili pehare i medalje, čime je simbolika sportskog dana u Aleksincu ispunila svoju suštinu. Najboljima je ukazana čast da se još jednom poklone sportskoj publici i svojim navijačima.

Sportski dan u Aleksincu organizovali su Sportski savez i Organizacija za sport i turizam Aleksinca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.