Memorijal “Mića Projović” 16. jula u Aleksincu

U nedelju 16. jula 2017. na otvorenim terenima sportskog centra „Taš“ u Aleksincu održaće se 7. Memorijalni turnir „Mića Projović“ u “3×3” basketu. Turnir se održava u okviru zvaničnog 3×3 Roda prvenstva Srbije.

Turnir se održava u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Nagrada za pobedničku ekipu u seniorskoj kategoriji iznosi 60.000 dinara, plus sportska oprema KSS i plasman na Finalni turnir Srbije. Drugoplasirani tim dobija četiri tablet računara i sportsku opremu KSS. U juniorskoj kategoriji pobedniku sleduje 10.000 dinara i sportska oprema KSS, a drugoplasiranoj ekipi sportska oprema KSS.

“Turnir će se održati 16. jula sa početkom u 14 časova. Jedan je od kvalifikacionih za završni turnir koji će se održati u Beogradu i na kome ćemo dobiti novog prvaka države. Ponosni smo što imamo tradiciju od 2011. i što je zvanični “3×3″ turnir pod pokroviteljstvom KSS igran u našem gradu kada je takvih turnira bilo samo nekoliko u državi. Po tradiciji, aleksinački turnir će i ove godine biti najposećeniji u Srbiji, a kao i uvek obezbedili smo bogat prateći program uz koji će gledaoci uživati” – izjavio je za portal “Sport juga” Radmilo Mojsilović, jedan od organizatora turnira.

Očekuje se veliki broj gostiju iz sveta košarke tog dana u Aleksincu, a posetioci će prisustvovati i meču veterana Aleksinca i reprezentacije Srbije 50+ koja se upravo vratila sa bronzanom medaljom sa Svetskog prvenstva u Italiji. Toj utakmici bi trebalo da prisustvuje i Slađan Stojković, legendarni košarkaš iz Aleksinačkih Rudnika. Nezvanično, kao specijalni gosti turnira pominju se reprezentativac Srbije Stefan Jović i proslavljeni tener Boško Đokić, koji je pre par sezona i radio u Aleksincu.

Kotizacija za seniorske ekipe je 3.000, a za juniorske 2.000 dinara.

Organizaciju 7. Memorijalnog turnira „Mića Projović“ pomoći će Košarkaški klub Jastrebac i Kancelarija za mlade opštine Aleksinac.

Detaljnije informacije i prijave na broj 069/1363-933 (Radmilo Mojsilović) ili preko sajta https://play.fiba3x3.com/ .

(foto: KSS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.