Težak ispit za rukometašice Naise (VIDEO)

Da bi se plasirala u plej of, koji je na početku sezone izgledao kao san, Naisi je potreban još samo bod u preostala dva kola. To, međutim, ne znači da će Naisa imati lak posao. Naprotiv.

 

Naisa se u sredu, u Šapcu, od 18.30 sati sastaje sa ekipom Medicinara, direktnim konkurentom za plasman u plej of. Ekipa iz Šapca, baš kao i Radnički iz Kragujevca ima 4 boda manje od Naise, ali će biti najbolja u međusobnim susretima ukoliko slavi protiv Naise i naravno do bodova stigne i u 22.kolu, a Naisa ostane kratkih rukava u preostala dva meča. Radnički u preostala dva meča, barem na papiru, ima najlakše protivnike… Sve ipak zavisi od Naise.

 

Matematika je jasna, a trener Naise Živojin Maksić uzda se, pre svega, u svoj tim, jer, Naisa ipak ima sve u svojim rukama. Ukoliko devojke trenera Maksića odigraju kako znaju i osvoje makar bod protiv Medicinara ili Bekamenta, ostali rezultati neće biti od nikakvog značaja. U doigravanje za titulu će tim iz Niša.

 

Strateg nišlijki svestan je delikatnosti situacije. Ima nekoliko nepoznanica u timu koje se, pre svega, odnose na to koliko su spremne rukometašice koje su u proteklom periodu, prvenstveno zbog bolesti i povreda, ali i ostalih specifičnosti niškog tima, bile odvojene od terena.

 

Istina je i da je bilo malo mečeva kada je Maksić na raspolaganju imao sve igračice, ali je istina i da Naisa ima kvalitet da nastupi u doigravanju za titulu. Znao je da ovaj tim bljesne i prijatno iznenadi, ali je bilo i nekih ubedljivih poraza, što za tim u stvaranju i nije nešto za čuđenje.

 

Jedan broj igračica je po prvi put dobio pravu šansu i veliku minutažu i utisak je da su tu šansu i iskoristile, ali pravi igrači nastaju upravo u ovakvim duelima koji predstoje Naisi. Naredni dueli nisu prepreke već šansa da se i igračice, a prevashodno  Naise kao tim predstavi u najboljem mogućem svetlu.

 

Prave igre nišlijki se iščekuju već izvesno vreme, a utisak je da je sada pravi trenutak da se forma podigne na viši nivo, a pojačanja u drugom delu sezone opravdaju taj epitet.

 

U ovaj tim Naise veruje trener, veruje kompletna Uprava kluba, a veruju i ljubitelji rukometa koji priželjkuju da već protiv Bekamenta pozdrave dve ekipe koje će igrati u doigravanju za titulu, od kojih će, na zadovoljstvo okupljenih u hali „Čair“, jedna biti iz Niša!

 

Jedna od retkih ekipa iz Niša, u „loptačkim“ sportovima, koje će se ove sezone boriti za najviši plasman!

 

Naisa se u Šapcu sa Medicinarom sastaje u sredu, 27.aprila u 18.30 sati, a meč se može pratiti preko live streama na linku.

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.