Streličari Niša standardno dobri i na turniru u Pančevu

Proteklog vikenda u Pančevu je održan streličarski turnir povodom obeležavanja 40. godišnjice SK Pančevo. Streličarski klub Niš je nastupio sa šestoro članova, i uspesi i ovog puta nisu izostali.

U seniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom, Mihajlo Stefanović je bio standardno dobar i u kvalifikacijama je zauzeo prvo mesto sa 567 poena. Kroz eliminacije je sve svoje protivnike savladavao sve do finala gde je ovog puta Velimirović Jovica iz SK Velos bio bolji te je Mihajlo na ovom takmičenju poneo srebrno odličje.

U juniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom, Marko Vulić je sa 528 poena osvojio zlatnu medalju ostavivši drugoplasiranog i trećeplasiranog kolegu za čak 70 poena iza sebe.

U konkurenciji kadetkinja olimpijskim lukom, Danica Nikolić je sa 500 poena bila druga u kvalifikacionom delu takmičenja, kroz eliminacije stigla je do borbe za bronzanu medalju koju je i osvojila u zanimljivom meču protiv prvoplasirane Goleš Alise iz SK Dif.

U konkurenciji seniora golim lukom, Dejan Stojanović je sa 503 poena bio treći u kvalifikacijama, no kroz eliminacije Dejan je popravio svoju poziciju i na kraju stigao do finala gde je, u meču koji je bio neizvestan do poslednje strele, izgubio od Mažing Roberta iz SK Pančevo rezultatom 6-5. U istoj konkurenciji Petrović Veljko i Majović Dragoljub su podelili sedmo mesto sa identičnim učinkom u eliminacijama.

Ekipa Niša je u konkurenciji goli luk je još jednom odvojila prvo mestu u ekipnom plasmanu.

Do kraja kalendarske godine streličarima preostaje još jedno takmičenje i to u Bečeju.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.