Rolerijada na Panteleju – druženje roleraša svih uzrasta (VIDEO)

 

 

Bez obzira na to da li su mali ili veliki, profesionalci ili rekreativci, roleraši uvek vole da izađu na crtu i pokažu šta znaju, te je većina njih u subotu popodne pohitala ka Somborskom bulevaru gde im se posle oskudne takmičarske sezone konačno pružila dvostruka šansa –Rolerijada Pantelej 2021 i Prvenstvo Srbije. Neki od učesnika celog leta vredno su trenirali, strpljivo čekajući ovaj trenutak, a neki, takoreći juče obuli rolerei hrabro pokazali da njihovo vreme tek dolazi.

 

Tačno u 17 časova, umesto automobila, od kružnog toka kod Studeničke ulice do raskrsnice Bulevara sa Ulicom Despota Đurđa, kotrljali su se roler točkići – najpre lagano, tek da se testira staza, a potom je svako jurio najbrže što može po uglačanomklizavom asfaltu.

 

 

 

Organizator takmičenja, Sportski klub „Extreme“, potrudio se da učesnici Rolerijade, podeljeni po uzrastu, regularno odvoze svoje trke – najmlađi krug od 250, a stariji od 9 godina 500 metara. Zadatak za takmičare koji su se prijavili i za trku Prvenstva bio je komplikovaniji. Kružna staza za desetogodišnjake bila je duga 1000, a za sve ostale 1500 metara. Najmlađim kategorijama takmičara, umesto duže staze, bio je postavljen poligon spretnosti, a taj izazov priredio im je gostujući Roler klub „Trik“, koji je „Extreme-u“ pomogao u realizaciji takmičenja.

 

 

Višečasovna roler smotra koja je okupila oko 80 učesnika i njihove navijače, tradicionalno je okončana dodelom medalja i fotografisanjem na pobedničkom postolju. Bilo je žestokih padova, ali srećom, bez teških pobeda. Bilo je i osmeha i suza, ali je to sastavni deo svih takmičenja. Sve u svemu, događaj je protekao u duhu fer-pleja. Dobri su čestitali boljima i svi su uredno, od 20 sati, Bulevar prepustili saobraćaju, srećni štu su u 2021. obeleženoj tenzijama zbog globalne zdravstvene krize, ipak uspeli da se okupe.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.