Taskovići osvoljili turnir!

U finalu savladana ekipa Marine Kutine sa 7-2

 

 

Fudbalski klub Taskovići potvrdio je dominaciju u Zaplanju i na tradicionalnom turniru, koji se decenijama unazad igra 4.jula, ubedljivo stigao do trećeg trofeja zaredom.

 

 

Na igralištu „Barje“ u Ličju u finalu je ubedljivo savladana ekipa Marine Kutine sa 7-2. Pre toga, Taskovići su u polufinalu, na svojoj “Bombonjeri”,  savladali ekipu Gadžinog Hana sa 2-0, dok je Marina Kutina bila uspešnija od ekipe Donjeg Dušnika, 3-1. Ove godine učestvovale su još ekipe Grkinje i Zaplanjske Toponice.

 

U samom finalu, pitanje pobednika je vrlo brzo rešeno, jer je spremnija ekipa Taskovića vrlo brzo stigla do nedostižne prednosti od 3-0. U nastavku su vidjeni lepi potezi, a na radost publike bilo je i puno golova.

 

 

Pobedničkoj ekipi pripao je veliki pehar i novčana nagrada od 20.000, dok je poraženom timu pripalo 10.000 dinara. Za najboljeg igrača proglašen je Filip Alija iz ekipe Taskovići. Nagrade je uručio predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović, koji je za narednu godinu najavio bogatiji nagradni fond.

 

FK Taskovići su tako zaokružili izuzetno uspešnu sezonu. U Niškoj okružnoj ligi , koja se održava pod patronatom Fudbalskog saveza Nišavskog okruga, Taskovići su okončali sezonu na visokom 3.mestu, s tim što je ekipa Taskovića bila ubedljivo najefikasnija u ligi sa 89 postignutih golova, više od 3 po utakmici!

 

 

Osvajanje turnira u Barju došlo je kao šlag na torti, tako da se slavilo do ranih jutarnjih sati…

 

Foto:  Nebojša Espero Stanković, Mile Zaplanjac

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.