“Zelene” odolevale pa poklekle pred šampionom (VIDEO)

U derbiju 6. kola ženske Superlige Spartak je u Nišu savladao ekipu Mašinca Trace rezultatom 4:0(1:0).

 

Četa koju predvodi Tamara Jovanović držla se dobro protiv kvalitetnijeg protivnika, i važećeg šampiona, ekipe Spartaka skoro čitavo prvo poluvreme. U tom periodu “zelene” su igrale disciplinovano i uspevale da pariraju Subotičankama u svim delovima igre. Nisu  domaće uspevale ozbiljnije da ugroze gol Spartaka, ali su zato bile organizovane u odbrani i držale su gošće podalje od svog gola.

 

Prelomni detalj utakmice dogodio se u samo finišu prvog poluvremena, tačnije u 44. minutu. Golman Mašinca Vanja Stanković istrčala je na ivcu šesnaesterca na jednu dugačku loptu, stigla je do nje pre gostujuće igračice AIline Bake, nakon čega je čini se bila grubo faulirana. Na zaprepašćenje svih sudija Milica Milovanović nije svirala ništa, što gošće koriste i preko Živane Stupar dolaze do vođstva. Uzaludni su bili protesti domaćih igračica, a da li je sudija bila upravu procenite i sami.

 

U nastavku igra domaćih se raspala što odlična ekipa Spartaka kažnjava i sa još tri pogotka rutinski privodi meč kraju. Strelci su bili Tijana Matić, Tijana Filipović i Anastasija Ćirić u 57., 60. i 80. minutu.

 

U taboru Mašinca ne mogu da budu zadovoljni rezultatom, ali igrom delimično mogu, naročito u prvom poluvremenu.

 

Posle 6. kola Spartak je idalje na čelu tabele sa maksimalnim učinkom, dok je Mašinac na deobi 4. pozicije sa sakuplenih 10 bodova.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.