Sokobanja je pobednik Memorijala “Miloš Miladinović Milda”

 

Tradicija započeta prošlog leta nastavljena je u nedelju 16. jula na amfitetatru u centru Niša pored Nišave, odigran je drugi memorijalni turnir “Miloš Miladinović Milda”. Memorijal je zvanični deo Roda 3×3 prvenstva Srbije u basketu i u Nišu je snage odmerilo 11 ekipa iz cele Srbije, a međunarodni karakter turniru dala je jedna ekipa iz Severne Makedonije.

 

Vrućina je bila najveći protivnik ekipama, ali se to nije odrazilo na kvalitet basketa koji je bio na zavidnom nivou. Upravo zbog vremena nije bilo mnogo Nišlija da isprati utakmice grupne faze, ali već od četvrtfinala, eliminacionu fazu, ispratio je i veliki broj Nišlija na amfiteatru niškog keja.

Do trofeja u Nišu stigla je ekipa Sokobanje, na kraju se ispostavilo na vrlo dominantan način, jer je u finalu savladala ekipu Čačka 21:9, a u polufinalu tim Leskovca 22:6. A pored ta dva meča, još samo jedan u grupnoj fazi je završen visokom pobedom jedne ekipe, i taj je bio u režiji Sokobanje, dok su svi ostali bili izuzetno neizvesni i fizički naporni za igrače, ali pravo zadovoljstvo za gledaoce. Sokobanjci su kao nagradu za prvo mesto osvojili i novčanu nagradu od 100 hiljada dinara. Na drugom mestu završila je ekipa Čačka kojoj je pripalo 25 hiljada dinara, a treći je bio Leskovac i dobili su 10 hiljada dinara. Uz novčanu, dobili su i nagrade oranizatora u vidu sporztske opreme.

Organizaciju turnira u sećanje na prerano preminulog Miloša Miladinovića od prošle godine na sebe je preuzeo njegov prijatelj Nikola Milovanović, koji je sa Miladinovićem delio istu ljubav prema košarci. Uz pomoć prijatelja i porodice Miladinovića turnir je i ovog leta protekao u sjajnoj organizaciji.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.