Sjajni rezultati roler kluba “Extreme” na takmičenjima u Kranju i Sarajevu (VIDEO)

Roleraši niškog „Extreme-a“ imali su neverovatno naporan, ali ujedno uzbudljiv i više nego uspešan sportski vikend. Njih sedmoro je, prateći trasu koja povezuje neke od bivših jugoslovenskih republika, prevalilo za dva dana oko 2000 kilometara kako bi u Sloveniji i Bosni osvojilo skoro sve što se osvojiti može – 6 medalja u Kranju i 5 u Sarajevu.

Na Alpe Adria kupu u Kranju, važnom međunarodnom takmičenju u brzinskoj vožnji rolera na kome je učestvovalo oko stotinu roleraša iz regiona, članovi „Extreme-a“ ostvarili su sjajan učinak. U svakoj od kategorija u kojima su nastupili uzeli su po neku od medalja – Darija Antić osvojila je zlato, Petar Anđelković i Nenad Živković srebro, dok su Mitra Branković, Irena Anđelković i Marta Branković osvojile bronzu.

I dok je smotra u Kranju bila veoma napeta, rolerijada u Sarajevu koja je održana sledećeg dana bila je za niške takmičare opuštajuće i krajnje pozitivno iskustvo. Osim što su događaju, koji je u sarajevskoj opštini Centar okupio oko 600 učesnika, dali međunarodni karakter, svi Ikstrimovci uspeli su da se popnu na pobedničko postolje. Trener Nenad Živković Šone pobednio je u trci za odrasle, Mitra Branković bila je pobednica u konkurenciji dece do 12 godina, Darija Antić osvojila je srebro, dok su u kategoriji najmlađih Marta Branković kao prva i Lola Ignjatović kao drugoplasirana, daleko za sobom ostavile ostale učesnike.

Osim neverovatnog uspeha i velikog iskustva koje su stekli na međunarodnim nastupima, niški roleraši otkrili su ovog vikenda sve svoje prednosti i mane u odnosu na ostale takmičare. Kažu da moraju da porade na kondiciji i da još malo unaprede tehniku, i na to će se, puni samopouzdanja i pozitivnog naboja, baciti odmah po povratku na svoje vežbalište.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.