Takmičari BK “Vitez” i KBK “Niš” dobri na svim frontovima

Takmičari Boks kluba “Vitez” i Kikboks kluba “Niš” ne znaju za odmor. I ovog vikenda nastupali su na više frontova.

Prvo su bokseri “Viteza” u subotu 12. maja u drugom kolu bokserske lige u Bojniku, u dva meča zabeležili dve pobede. Miloš Janković u preostalom finalu Prvenstva jugoistočne  Srbije, zabeležio je pobedu okitivši se se zlatnom medaljom -91 kg. (Elita), a Ognjen Mitrović je zabeležio još jednu trijumf u redovnom kolu lige -48 kg (školarci). Preostali bokseri Viteza nisu imali protivnike.

U nedelju 13. maja kikbokseri kluba “Niš”, su nastupali na prvenstvu Srbije “B” klase i kadete u Low kick disciplini i osvojili je 6 medalja, po 2 zlatne, srebrne I bronzane. Zlato su osvojili Miloš Janković (91 kg) kod seniora I Natalija Savić (70kg) kod kadetkinja. Senior Predrag Stojiljković (+91kg)  I kadet Dušan Jovanović  (47kg) okitili su se srbrnom medaljom dok su bronzano odličje osvojili seniori Stefan Paunović (81kg) I Božidar Ilić (67kg)

Istoga dana u Leskovcu je održano boks takmičenje liga regiona Jugoistok -Vojvodina. Dva reprezentativca BK “Vitez”  nastupili su za Jugoistok i zabeležili polovičan uspeh. Ognjen Mitrović je pobedio predstavnika BS Vojvodine u konkurenciji školaraca do 48 kg dok je Nikola Lazarević  poražen na poene. U konačnom plasmanu  Jugoistok je slavio protiv Vojvodine rezultatom 18:14.

Revanš meč je u Somboru, a pobednik ide u finale juna meseca u Beograd na pobednika meča BS Beograd -BS Šumadija.

Naredno takmičenje za reprezentativce iz KBK “Niš”, je učešće na Svetskom kik boks kupu u Budimpešti, a za reprezentativce iz BK “Vitez” učešće na Evropskom prvenstvu u boksu za školarce u Bugarskoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.