Radulović napada profi pojas

Profesionalni bokser, Novak Radulović iz Niša, boksovaće za još jedan profi pojas u karijeri. Posle osvojenog pojasa WBC šampiona Mediterana u Švajcarskoj, Novak će se u subotu 22. aprila boriti u Francuskoj (Bordeaux) protiv domaćeg boksera Togba Tchoffo Fransisa, za IBA international super middleweight shampionship u 10 rundi.

 

 

Radulović je inače najtrofejniji niški borac, koji je posle vrhunske karijere u kik boksu sa mnogo osvojenih titula i 7 profesionalnih pojaseva, svo znanje i iskustvo iz blizu 200 pobeda u karijeri, u poslednje tri godine preusmerio ka profesionalnom boksu gde je i WBC šampion Mediterana.

 

“S obzirom da nismo zbog finansija u mogućnosti da boksujem u Srbiji, prihvatam uvek ponude na gostujućem terenu, gde je mnogo teže zabeležiti pobedu. Naravno, kao i u svakom meču, potrudiću se da meč dobijem prekidom ili toliko ubedljivo da ni sudije ne mogu da utiču na ishod. WBC pojas sam dobio prekidom u 9. rundi, a kasnije sam video da sam i na sudijskim listama bio bolji. Nadam se da ću uspeti još jednom, i da ću pojas doneti u Srbiju” istakao je Novak Radulović.

 

Srđan Radulović, Novakov otac i trener se nada pozitivnom ishodu: “Novak je prihvatio borbu, iako će se meč održati u super srednjoj kategoriji (76,204), a inače boksuje u srednjoj (72,575 kg). Pogledali smo borca nekoliko puta i smatramo da ima šanse da se pobedi. Izuzetno je jak i spreman kondiciono, ali su tehnika i raznovrsnost boksa na našoj strani. Taktiku smo uvežbavali za ovog protivnika, a na Novaku je da uspe da to primeni u ringu”.

 

Novak će za Bordo putovati sa menadžerom Lukom Popovićem i još jednim trenerom, jer njegov trener, Srđan Radulović ovoga puta zbog ranije zakazanih ličnih obaveza neće putovati sa Novakom.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.