Sa parkinga do medalja na međunarodnim takmičenjima

Najbolje niške rolerašice, članice Inlajn spid skejting tima Ekstrim, uspešno su otvorile novu takmičarsku sezonu. Sa trke u Mađarskoj koja prethodi Istočno-evropskom kupu, održane ovog vikenda u Segedinu, vratile su se sa pet osvojenih medalja.

 

U konkurenciji juniorki, Mitra Banković osvojila je srebro, dok je u kategoriji devojčica od 11 i 12 godina Lola Ignjatović takođe uzela srebrnu medalju, a Marta Branković se okitila bronzom.

U kategoriji devojčica od 9 i 10 godina, Nera Đoković bila je 5. a Tara Todorović je zautela 6. poziciju, dok je kadetkinja Marta Ilić zauzela 11 mesto.

U miks štafeti sa timom Tornado iz Segedina, takmičarka Extreme-a Tara Todorović uzela je zlato, dok je Mitra Branković sa ekipom TDKE iz Tatabanje osvojila drugo mesto i srebrnu medalju. Marta Branković, Nera Đoković i Lola Ignjatovič su kao ekipa ISST Ekstrima iz Niša, u štafetnoj trci, izborile 4. mesto.

Devojčice iz Niša, ovoga puta, nisu bile u punom takmičarskom sastavu, ali očekuje se da će im se, na takmičenjima Istočno-evropskog kupa u Mađarskoj, Češkoj, a ukoliko finansije dozvole i Austriji i Nemačkoj, pridružiti i ostatak ekipe; Nina Stojanović, Jana i Marta Janković i Doroteja Stanojević.

Inače, niški Extreme odazvao se organizatorima takmičenja u Segedinu, koji su zadivljeni roleraškim veštinama naše dece, tim pre što su upoznati sa uslovima u kojima ove devojčice treniraju. Podsetimo, njihova staza je prometni i nebezbedni parking iz Hitne pomoći, a to što one i pod takvim okolnostima pobeđuju, ne znači da im profesionalna staza nije potrebna.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.