Radnički otputovao za Belek

Fudbaleri Radničkog otputovali su za Tursku, gde će u Beleku odraditi glavni deo priprema za nastavak sezone.

Niški tim će 14 dana boraviti u Beleku gde će odigrati pet kontrolnih mečevam, od čega čak tri sa ruskim timovima. Protivnici Nišlija biće slovačka Podbrezovia (26. januar), Avangard (Kursk) iz Rusije (29. januar), Sparta iz Trnave (1. februar), Čajka iz Rusije (3, februar) i svakako najzvučnije ime Rubin iz Kazanja (5. februar).

Protivnici su po meri i biće izazov odmeriti snage sa ekipama poput Spartaka i Rubina. Ipak, nama rezultati u Turskoj nisu bitni. Najvažnije je da se dobro pripremimo i budemo na najvišem nivou 16. februara, kada nas na našem stadionu čeka izuzetno važan meč u Superligi protiv Čukaričkog. Ponavljam, da je moja velika želja, kao i želja prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva je da ove godine pokušamo da osvojimo trofej, mada je konkurencija veoma jaka i već na startu prolećenog dela sezone nas čeka okršaj protiv jednog od kandidata za najviši plasman, kazao je šef stručnog štaba Nenad Lalatović uoči odlaska.

Put Turske krenuli su i mladi fudbaleri što je pokazatelj da Radnički ulaže u budućnost i želi da se u budućnosti oslanja na snage iz sopstvenog pogona.

U Turskoj nas čeka najteži deo priprema i zbog toga je bitno da imamo što više igrača u pogonu. Zbog toga sam odlučio da na put povedem i petoricu mladih fudbalera, koji će imati priliku da mi dokažu da možda već na proleće zaslužuju šansu u prvom timu. Radnički je ozbiljan klub, sve stvari se rade temeljno i po unapred pripremljenom programu, tako da je veoma važno da što pre iz omladinskog pogona dobijemo igrače koji će moći da odgovore zadacima na najvišem nivou. Odlazak ove petorice u Tursku je najbolja moguća poruka za sve ostale igrače iz naše Omladinske škole. Ja pomno pratim svaki njihov korak i čim primetim da neko odskoči, taj će dobiti šansu da se dokaže u prvom timu. Rukovodstvo kluba im je obezbedilo sve potrebne uslove i na njima je da rade i da napreduju, priča strateg Nišlija.

Ekspedicija Radničkog koja je krenula za Tursku broji 35 članova (26. igrača, osam članova stručnog štaba i sportski direktor Marko Jovanović.

Na put su krenuli igrači: Milorad Kojić, Marko Živković, Aleksandar Todorovski, Radovan Pankov, Đorđe Crnomarković, StefanĐorđević, Nikola Stanković, Taras Bondarenko, Nikola Drinčić,Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Petar Krstić, Riota Noma,Saša Stojanović, Petar Grbić, Lazar Ranđelović, Nermin Haskić, Petar Petrović, Nikola Čumić, Petar Ristić, Slađan Nikodijević, Ivan Bulajić, Borivoje Ristić, Damir Kojašević, Petar Ćirković i Marko Petrović.

Strčni štab u sastavu Nenad Lalatović, Dragan Šarac, Vidak Bratić, Miroslav Stanković, Srđan Mitić, MarkoStanković, Miloš Zlatković i Vladimir Petković i sportski direktor Marko Jovanović.

Pripreme za prolećni deo sezone niški tim počeo je 9. januara, zbog loših vremenskih uslova odigran je samo jedan pripreman meč gde je Radnički savladao Dinamo u Vranju sa 4:2.

Sezona u Superligi biće nastavljena 16. februara, kada će Radnički na Čairu dočekati Čukarički.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.