Radnički krenuo u rekonstrukcju tima i zimske pripreme sa novim-starim trenerom (VIDEO)

 

 

Fudbaleri Radničkog počeli su pripreme za drugi deo sezone sa novim-starim trenerom Nikolom Trajkovićem koji je ujedno promvisan na Čairu.

Bio sam upućen u sve što se dešava u Radničkom, pratio sam mečeve. Po onome što sam video mislim da je manje-više bio isti problem. Mislim da nismo mnogo izgubili u ova dva meseca, smatram da je moj prethodnik Slavoljub Đorđević dobro radio, poznajem ga lično, znam da je profesionalac, da drži disciplinu. Ekipa je pod njegovim vođstvom napredovala u nekom drugom delu, mi ćemo sve to iskoristiti da probamo da napravimo ekipu koja će biti konkurentna da ostvarimo naše ciljeve.Prioritet svih prioriteta je da Radnički ostane u Superligi, a neki moj cilj je da probamo da to uradimo bez nekih stresnih baražnih mečeva. Ićićemo utakmicu po utakmicu, spremaćemo protivnika po protivnika i videćemo dokle ćemo stići, istakao je Trajković, koji se na Čair vraća posle nepuna dva meseca.

Klub se nalazi u nezavidnoj situaicji. Rešio sam da se vratim kada sam čuo kakve će se sve promene desiti. Misim da je to fer, jer smatram da sam neko ko je delimično odgovoran za rezultate, a uz sve to klub veruje u mene i ono što sam radio. Uz adekvatan rad, pojačanja i uz sve nove stvari koje treba strukturalno da uradimo u klubu mislim da možemo da dignemo Radnički na poziciju da se opstane u ligi ove godine. Poznajem igrače bolje od drugih i imam moralnu odgovornost da sezonu, koju sam započeo, završim na najbolji mogući način.

Prvi deo priprema biće odrađen u Nišu, a onda se Radnički seli za Tursku. Taj fizički aspekt ćemo odraditi u Nišu. Drugi deo od 17. do 31. januara bićemo u Turskoj. Za sada su poznata imena tri protivnika, to su Olimpik (20.01), Karvina (24.01) i Slovačko (30.01) i čekamo još ime četvrtog rivala, nakon čega se vraćamo u Niš, kaže Trajković.

 

 

NA PRVOM TRENINGU 22 IGRAČA

Prvi trenening odradili su: Dragan Rosić, Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Nemanja Belaković, Stefan Cvetković, Bazile Jamkam, Filip Frej, Sava Petrov, Aleksandar Vojnović, David Petrović, Vasilije Bakić, Andreja Stojanović, Pavle Ivelja, Vanja Ilić, Aleksandar Mesarović, Milorad Stajić, Lijam Ajad, Semir Smajlagić, Kolins Faj, Mihajlo Terzić, Simeon Ćićić i Stefan Lazović.

Prvoj prozivci nisu prisustvovali iskusni Saša Marjanović i Lazar Jovanović.

Što se tiče Saše Marjanovića, ja sam otvoreno rekao da idemo ka tome da podmlađujemo ekipu. Želimo da nam prioritet budu igrači koji su pozitivni pred kojima je krijera, maksimalno treniraju i oni koji će pre svega ljudskim kvalitetima nositi svlačionicu. Ja sam rekao sportskom direktoru, što se mene tiče, Saša Marjanović može da nađe drugi klub, zaključuje trener nišog tima.


Niški tim do sada su pojačali Kolins Faj, Semir Smajlagić i Andrija Luković, a prema rečima sportskog direktora Bratislava Ristića biće još novajlija na Čairu.

Dosta igrača je napustilo klub u prethodnih mesec dana. Ostao je deo igračkog kadra koji je činio kostur ekipe. U narednom periodu očekujemo još tri-četiri igrača. Doveli smo dva igrača za sada, sigurno ćemo do polaksa na pripreme imati još dvojicu. To je prvi deo mog posla. Prelazni rok je do 16. februara i nadam se da ćemo do tada imati još dva kvalitetna igrača, istakao je Ristić.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.