Andrija Luković novo pojačanje Radničkog

Radnički je u danu u kojem započinje pripreme za nastavak sezone dobio veliko pojačanje, dres „Reala sa Nišave“ obući će Andrija Luković. Srpski vezista sa bogatim internacionalnim iskustvom na Čair stiže iz azerbejdžanske Zire, sa kojom je nedavno raskinuo ugovor.

Andrija Luković rođen je 1994. godine i nastupa na pozicijama centralnog veznog i ofanzivnog veznog igrača. Ponikao je Radu, gde je nakon partija u mlađim selekcijama zaigrao i u seniorskom timu. Usledili su transferi u holandski PSV, Crvenu zvezdu, pa Voždovac,  u kome je na 59 utakmica postigao 16 golova i zabeležio 6 asistencija. Usledio je transfer u poljski Rakov, pa selidba u Portugaliju gde je nastupao za tamošnje superligaše – Famalikao i Belenenseš. Prethodnu sezonu odigrao je u ekipi Zira iz Azerbejdžana.

Luković važi za jednog od najtalentovanijih srpskih igrača u svom uzrastu, nastupao je svojevremeno za sve mlađe reprezentativne slekcije Srbije, a bio je član i zlatne generacije omladinske reprezentacije Srbije, koja je osvojila Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2013. godine. Bio je strelac pobedonosnog pogotka u finalnoj utakmici protiv Francuske.

Pre Lukovića, Radnički je svoje redove pojačao kamerunskim reprezentativcem Кolinsom Faijem i napadačem iz BiH, Semirom Smajlagićem.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.