Radnički imenovao novog sportskog direktora. Odmah potpisano i veliko pojačanje

Rukovodstvo Radničkog postavilo je Bratislava Ristića za novog sportskog direktora kluba. Nakon odigranog jesenjeg dela šampionata Srbije, u Radničkom je odlučeno da se u organizacionom pogledu pokrenu korenite promene, kako u funkcionisanju prvog tima, tako i u omladinskom pogonu i ostalim segmentima kluba.

Ristić iza sebe ima bogatu igračku karijeru, kao i dosta iskustva u radu sa fudbalerima, koji će mu, bez sumnje, dosta značiti na novoj funkciji. Rođeni Nišlija igračku karijeru je započeo upravo u Radničkom, iz kojeg se otisnuo u belgijski Klub Briž. Usledili su transferi u Malagu, Metalurg iz Donjecka, Krasnodar, Slaviju iz Sofije, Rad, pa selidba u Čikago i završetak karijere u Olimpiku iz Sarajeva i Čeliku iz Nikšića. Nakon što je okačio kopačke o klin, Bratislav Ristić uspešno se bavio i menadžerskim poslovima, a povratak u Radnički vidi kao veliki izazov:

– Izuzetno mi je drago što ću imati priliku da doprinesem boljoj organizaciji i rezultatima kluba. Razgovarao sam sa rukovodstvom kluba i od prvog čoveka Radničkog, Ivice Tončeva dobio jasne smernice kako će se Radnički menjati. Mislim da je vreme da Radnički krene uzlaznom putanjom. Neće mi biti lako, jer je dosta posla pred nama, ali sam zaista optimista. Važno je naravno i domaćinsko poslovanje, a znam da se u ovom klubu tako posluje. Mogu da istaknem da će biti promena u sportskom sektoru u narednom periodu. Postepeno ćemo menjati neke stvari u skladu sa našim mogućnostima. Ne možemo sada odjednom sve da menjamo ili da odsečemo ceo klub. Imamo jaku Upravu, prave ljude sa kojima možemo da napravimo iskorak prepoznatljiv u Srbiji. I tu nije bitan samo novac za neke promene, bitna je dobra organizacija, da se zna ko šta radi.

Dogovor o saradnji postignu je na obostrano zadovoljstvo. Novi sportski direktor u narednom periodu rukovodiće kompletnim sportskim sektorom, a Ivica Tončev, prvi čovek kluba, najavio je još promena.

-Vreme je da novi ljudi, na određenim pozicijama, dođu u klub. Sportski direktor Bratislav Ristić jedan je od njih. Reč je o čoveku koji se dobro razume u fudbal, dobro poznaje prilike, kao i sve igrače u Evropi. Verujem da je ovo korak napred i da će stvari krenuti svojim tokom. Mi smo do sada imali problem – od deset igrača, mi smo kod pet grešili u dovođenju. Ne mi, već naš sportski sektor i oni koji su bili odgovorni za dovođenje igrača. Sada verujem da od deset možemo da promašimo samo kod jednog ili dva igrača… Mislim da će to doprineti boljitku i dati snagu klubu da u budućnosti bude još jači. Sportski sektor poveren je novom sportskom direktoru i on ima ovlašćenje da napravi svoj tim, skauting službu. Njemu je ukazano poverenje i niko iz rukovodstva ne želi da se meša u njegov rad i u to ko će biti deo njegovog tima. Promena će svakako biti na svim nivoima u narednom periodu, ali idemo korak po korak, -ističe prvi čovek Fudbalskog kluba Radnički, Ivica Tončev.

Reprezentativac Kameruna u Radničkom – Kolins Fai prvo pojačanje kluba

Čekajući da se u narednim danim na Čairu zvanično promoviše i novi šef stručnog štaba, u Radničkom ne sede skrštenih ruku, vež je sportski sektor predvođen novi sportskim direktorom vež potpisao prvo pojačanje – i to kakvo.

Standardni kamerunski A reprezentativac Kolins Fai (Collins Fai) od danas je igrač Fudbalskog kluba Radnički. Fai igra na poziciji desnog beka, a u klub dolazi sa impresivnim međunarodnim iskustvom. Nakon afirmacije u rodnom Kamerunu, otisnuo se u evropske klubove gde je najpre nastupao za Dinamo iz Bukurešta, a čak devet sezona nastupao je za renomirani belgijski klub Standard Lijež, sa kojim je osvojio dva kupa Belgije. Fai je reprezentativac Kameruna, za koji je nastupao u svim selekcijama, a za A tim svoje države sakupio je 56 odigranih utakmica. U Radnički stiže iz saudisjkog tima, Al-Tai, člana tamošnje Pro lige.

Kolins Fai je prvi od nekoliko pojačanja Radničkog u zimskom prelaznom roku koje su najavili rukovodstvo kluba i novi sportski direktor, Bratislav Ristić. Očekuje se da se do početka priprema kompletira kostur budućeg tima, kako bi ekipa spremna krenula u nastavak šampionata Srbije.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.