Prvo učešće jednog belopalanačkog tenisera na profesionalnom turniru

Aleksa Ćirić, 18-godišnji teniser TK Niketa Remezijanski, odigrao je prvi profesionalni turnir proteklog vikenda u Novom Sadu iz kalendara ITF Pro Circuit, Serbia F1 Futures, 15.000$.

Belopalanački teniser je u 1. kolu kvalifikacija pobedio šest godina starijeg i znatno iskusnijeg Melik Felera iz Francuske rezultatom 2:1, po setovima, 4:6. 6:2, 6:2, da bi u 2. kolu nakon velike borbe i gotovo 3 sata igre izgubio od 5. nosioca u kvalifikacijama, trenutno 1779. igrača na ATP listi, Dušana Rajića, rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (3), 3:6, 3:6. Ćirić je nakon vođstva od 1:0 u setovima imao i vođstvo od 3:2 u gemovima u 2. setu uz napravljen brejk, ali nije uspeo da to vođstvo i zadrži do kraja 2. seta. U 3. setu Aleksa nije imao dovoljno snage da po velikoj vrućini i sa žuljevima koji su mu se pojavili na oba stopala, napravi još jedan korak napred i pobedi veoma kvalitetnog tenisera, kakav je Dušan Rajić, višestruki prvak Srbije u različitim kategorijama, a o snazi protivnika i koliko je Ćirić odigrao dobar meč govore i ubedljive pobede Rajića kako u 1. tako i u 3. kolu kvalifikacija.

Ovo je i Aleksu i za njegov klub kao i za našu opštinu Belu Palanku veoma značajan rezultat i dokaz da se i iz malih sredina dugogodišnjim marljivim i stručnim radom, velikom voljom i upornošću može biti dostojan protivnik i na profesionalnom nivou. Kada dodamo i činjenicu da je tenis potpuno besplatan sport za treniranje u Beloj Palanci, da nedostaje balon sala za rad u zimskom periodu i da je Ćirić najstariji teniser što znači da je problem da nađe adekvatnog sparing partnera, ovaj rezultat je još vredniji.

U prethodnim godinama Aleksa Ćirić i TK Niketa Remezijanski imali su veliku podršku lokalne samouprave, a potrudiće se da i u narednom periodu sva sredstva uložena u klub od strane opštine Bela Palanka opravdaju i kao i do sada najpozitivnije promovišu Belu Palanku kako u Srbiji, tako i u celom svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.