Dobar odziv Belopalančana na “Danu izazova” (VIDEO)

Pod sloganom „Vrati svoje ulice! Vrati svoju budućnost“ Belopalančani su još jednom prihvatili izazov da učestvuju u „Danu izazova“. Njih 1450, što je oko 13 odsto u odnosu na ukupan broj stanovnika, vežbalo je u istom ritmu 15 minuta na svom gradskom stadionu. Tako se Bela Palanka, još jednom priključila najmasovnijoj međunarodno priznatoj sportskoj manifestaciji.

Osim centralne manifestacije na Stadionu „Rajko Mitić“ koja je počela tačno u 18.30 sati, Bela Palanka je tokom čitavog dana izvodila razne rekreativne aktivnosti.

Iako su nastojali da u vežbanju budu brojniji od Golupčana koji su im bili direktni konkurenti u ovom izazovu, Belopalančani su takmičarski karakter ovog događaja podredili višem cilju – isticanju blagotvornog uticaja rekreacije na zdravlje ljudi.

Dan izazova je manifestacije kojom koordinira Međunarodna asocijacija „Sport za sve“, a čiji je pokrovitelj u našoj zemlji Ministarstvo omladine i sporta. U ovom projektu prošle godine učestvovalo je više od 100 opština, odnosno oko 700 hiljada građana Srbije. Realizator ove akcije u Beloj Palanci, uz podršku lokalne samouprave, je Sportski centar Banjica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.