Sportska gimnastika – novi sport u Beloj Palanci (VIDEO)

Momčilo je sportista iz Bele Palanke koji se četiri godine uspešno bavio gimnastikom. Trenirao je u Gimnastičkom klubu Niš i ni njemu, ni njegovim roditeljima nije bilo teško da svakodnevno putuju na treninge. Nažalost, daljina i druge okolnosti, učinile su da Momčilo, iako je bio izuzetno talentovan, iako je bio požrtvovan i osvajao medalje, ipak odustane od gimnastike.

Na svu sreću, Momčilo nije razočaran jer je njegovo novo sportsko opredeljenje – košarka. Dobra vest je, međutim, da deca iz Bele Palanke koja vole gimnastiku, neće više morati ni da putuju u drugi grad, niti da odustanu od svojih snova. Nedavno je, i na njihovom terenu, proradila gimnastička sekcija, koja je već u startu okupila tridesetak polaznika.

Mali gimnastičari vežbaju u fiskulturnoj sali Srednje škole „Niketa Remezijanski“. Uz sprave koje je škola već imala, a to su greda, konj sa hvataljkama i preskok, radnici Sportskog centra Banjica uspeli su da osposobe i razboj, vratilo i krugove. Sasvim dovoljno za start.

Opština je obećala nabavku novih strunjača, a pomoć u vidu rekvizita i stručnih saveta najavljena je i iz Gimnastičkog kluba Niš.

Gimnastika u Beloj Palanci za sada je pionirski poduhvat, ali, imajući u vidu sportsku kuturu koja se neguje u ovoj varoši, svaki sport koji je dostupan deci, ima perspektivu. Naime, ono što važi za sve ostale sportove u Beloj Palanci, važi i za gimnastiku. I ovaj program potpuno je besplatan za sve korisnike.

Opširnije u prilogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.