Prvi međunarodni džudo turnir u Aleksincu (VIDEO)

Aleksinac je već neko vreme poznat po odličnim džudistima, a od sada će biti poznat i po sjajnoj organizaciji velike takmičarske džudo fešte. Naime, u aleksinačkoj sportskoj dvorani, održan je Prvi međunarodni džudo turnir u ovom gradu koji je, osim džudista iz čitave Srbije, okupio i takmičare iz Rumunije, Bugarske i Makedonije.

Da bi se organizovala ovako zahtevna sportska manifestacija na kojoj učestvuje oko 300 takmičara iz 38 klubova, bilo je neophodno ispuniti brojne uslove i standarde.

Takmičari su bili raspoređeni u kategorije starijih poletaraca, mlađih pionira i kadeta, a džudo koji su pokazali u Aleksincu bio je za njih svojevrstan test za borbe koje im tek predstoje.

Iako je njihov sport naizgled prilično grub i podseća na pravu tuču, borci na tatamiju gaje respekt prema svojim protivnicima i veliki broj borbi i međusobnih susreta, vremenom ih spaja u trajna prijateljstva.

U svakom slučaju, i organizator – Džudo klub „Aleksinac“, kao i predstavnici opštine, s razlogom su zadovoljni slikom koja je sa aleksinačkog tatamija poslata u region.I džudisti, ali i drugi aleksinački sportisti, uz malo sredstava koja se u njih ulažu, postižu neproporcijalno velike rezultate.

I najzad, domaćinu turnira, Džudo klubu „Aleksinac“ teret organizacione premijerne niје odvratio fukus od takmičarskognastupa. Osvojili su 12 medalja i 6 petih mesta, a u sveukupnom plasmanu izborili su treće mesto. Razlog više da budu ponosni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.