Školska takmičenja u Aleksincu idu po planu – završen i rukomet (VIDEO)

Školska takmičenja u Aleksincu idu po planu – završen i rukomet (VIDEO)

U Sportskoj hali „Aleksinac“ odigrao se pravi mali rukometni spektakl. Iako na parketu nisu bili profesionalci, već osnovci i srednjoškolci od kojih tek poneki trenira u rukometnom klubu, iako je lopta ponekad bila neposlušna, a pravila zbunjujuća, atmosfera na školskoj rukometnoj smotri bila je usijana. Igrači su, braneći boje svojih škola, ostavljali srce na terenu, a dvoranom je odjekivala gromoglasna podrška sa tribina.

U konkurenciji osnovaca učestvovalo je šest aleksinačkih škola, a za titulu najboljih rukometaša i rukometašica srednjoškolskog uzrasta igrali su Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević“ i Aleksinačka gimnazija. Dečaci iz Tehničke ubedljivo su savladali gimnazijalce, dok su devojčice ušle u uzbudljivu završnicu, u kojoj su gimnazijalke bile bolje pri izvođenju penala.

A kada je reč o osnovcima, najbolji su bili dečaci iz Osnovne škole „Ljupče Nikolić iz Aleksinca, dok su se kao rukometašice broj jedan pokazale devojčice iz osnovne škole Vuk Karadžić iz Žitkovca.

Aleksinački Savez za školski sport prilično je redovan u poštovanju takmičarskog kalendara, bez obzira na šanse koje njihovi đaci imaju ili nemaju u nadmetanju sa vršnjacima iz drugih gradova.

Do kraja tekućeg polugodišta, đaci aleksinačkih škola nadmetaće se u košarci i odbojci, zatim, početkom 2018. u tenisu i malom fudbalu, a kasnije će za njih biti organizovane i druge, van-takmičarske aktivnosti kojima se promoviše školski sport. Jedna od njih je i akcija „Svi na sneg“ koja će najbolje školske ekipe i pojedince odvesti na jednodnevni izlet na Kopaonik.


Povezane vesti

Uspeh mladog niškog kikboksera u Sarajevu

Sa Grand Prija u Sarajeva mladi niški kikbokser Ognjen Mitrović vraća se sa zlatnom medaljom. Na reviji na kojoj je

Najsnažniji dizači tegova na državnom prvenstvu u Nišu (VIDEO)

U Nišu je, ovog vikenda, održano Državno prvenstvo u dizanju tegova za seniore i veterane.  Učestvovalo je 50 takmičara iz

Uspeh TAŽ-a na kraju letnje sezone

U Nišu se ovog vikenda, na terenima Teniske akademije Živković, igrao završni masters turnir Teniskog saveza istočne Srbije. . Radi

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.