Nagrađeni najbolji u školskom sportu u Aleksincu (VIDEO)

Svečana akademija i dodela pehara i priznanja lepa je tradicija aleksinačkog Saveza za školski sport koja se održava već petu godinu zaredom. U međuvremenu su, aleksinački đaci i njihovi nastavnici stekli dragoceno iskustvo i na višim nivoima školskih takmičenja, i tako postali dobra konkurencija svojim vršnjacima iz drugih škola i gradova. Možda je to i razlog što je ove godine razrađeni scenario podsećanja na uspehe i nagrađivanja najboljih, osvežen prisustvom predsednika Saveza za školski sport Srbije Željka Tanaskovića.

Proslavljeni odbojkaški reprezentativac kaže da postoji mnogo načina da se sport deci učini pristupačnijim.

Tom cilju teži i Aleksinac koji ima dobru saradnju sa republičkim Savezom za školski sport.

Inače, predstavnici aleksinačkog školskog sporta imaju dovoljno razloga da na kraju popunjenog takmičarskog kalendara, budu i više nago zadovoljni.

A kada je reč o aleksinačkim đacima koji su ove godine ostavljali srce na terenu, najbolja sportistkinja u kategoriji pionirki je Ema Mitić, učenica Osnovne škole Vožd Karađorđe, koja se aktivno bavi odbojkom, ali joj odlično idu i drugi sportovi.

Najbolji sportista među pionirima je Martin Pavić iz Osnovne škole „Stojan Živković Stole“ iz Trnjana, koji je u svim sportovima bio sjajan, ali je u jednoj disciplini posebno zablistao i dogurao do najvišeg ranga takmičenja.

Najbolja omladinka je Vladana Stošić, učenica Aleksinačke gimnazije, a najbolji omladinac Nemanja Ristić iz Tehničke škole “Prota Stevan Dimitrijević”.

Što se tiče kolektivnog plasmana osnovaca, najbolja  škola i ove godine je OŠ „Vožd Karađorđe“.

Drugoplasirana po sportskom uspehu je OŠ„Vuk Karadžić“ iz Žitkovca, a na trećem mestu se našla škola „Stojan Živković Stole“ iz Trnjana.

Među srednjoškolcima najbolje su se pokazali đaci Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević, na drugom mestu je Aleksinačka gimnazija, a na trećem Poljoprivredna škola „Šumatovac“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.