Aleksinčanin novi evropski džiju-džicu šampion

Džiju–džicu reprezentativac Srbije Filip Trajković novi je evropski šampion u tom sportu. Bez obzira na težak žreb, činjenicu da je još uvek junior i da je bio najmlađi učesnik u svojoj kategoriji, Filip se ipak izborio za najviše mesto na pobedničkom postolju. On je na Evropskom seniorskom prvenstvu, upravo održanom u Bukureštu, na kome je učestvovalo više od 700 takmičara iz 25 zemalja, osvojio zlato i tako postao prvi Srbin kome je pripala ova laskava titula..

Filip je, kako navodi njegov stručni štab, imao izuzetno težak žreb. Nalazio se u gornjoj grani gde je prvu borbu radio sa bivšim juniorskim prvakom sveta, Nemcem Maksimilijanom Štrausom, koga je u veoma teškoj borbi pobedio sa 16:14. U polufinalu ga je čekao aktulni svetski prvak, Rus Mihail Koštjuk, koga je Filip u neizvesnom finišu pobedio sa 18:17. Trajković se u finalu sastao sa pobednikom donje grane, vicešampionom sveta Perezom Aleksandrom iz Francuske koga je savladao sa 19:17, i tako osvoji titulu prvaka Evrope.

Za uspeh mladog Aleksinčanina koji u rodnom gradu trenira u Judo i ju jitsu klubu “N&F”, zaslužni su njegov trener i otac Dragan Trajković i selektor reprezentacije Srbije Janoš Kopas iz Novog Sada, koji su ga sve vreme predvodili na takmičenju. Oni su mu debitantski nastup u seniorskoj konkurenciji priredili, kako kažu, s namerom da se kali za predstojeće juniorsko Evropsko i Svetsko prvenstvo krajem godine. Međutim, mladi srpski reprezentativac prevazišao je i svoja i očekivanja svojih trenera i postao prvi predstavnik naše zemlje kome je pošlo za rukom da postane evropski seniorski džiju-džicu šampion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.