Poraz niških stonoteniserki u prvom meču finala

 

Stonoteniserke „Josipa Kolumba“ pretrpele su poraz u Stonoteniskom domu u Nišu u velikom finalu plej ofa Superlige Srbije od ekipe Novog Sada.

Novosađanke, inače aktuelne šampionke i veliki favoriti, u Niš su došle u najjačem sastavu, sa Anamariom Erdelji na čelu, uz ove sezone odlične Maksuti i Jokić. I niški tim je bio jači nego inače, jer se u timu pojavila i bivša reprezentativka Srbije Marija Galonja uz već standardne, Knežević i Nikoiani.

Jesu Novosađanke bile favoriti i ne iznenađuje njiho trijumf od 4:1, ali taj rezulta ne odslikava realno stanje viđeno u ovom meču. Većina partija bila neizvesna i sa puno preokreta, ali su uglavnom na kraju rešavane pobedama gostujućih igračica što je rezultiralo ubedljivom pobedom Novog Sada.

U prvom meču Galonja je povela protiv Maksuti, u drugom setu je imala i set loptu, ali se sve okrenulo i novosadska stonoteniserka dobija taj set i naredna dva, za vođstvo gošći od 1:0.

U drugoj partiji Erdelji lako rešava meč protiv Nikoiani i povećava na 0:2. Nakon toga Monika Knežević rezultatom 3:0, dobija Jokićku i smanjuje na 1:2.

 

 

I onda dva izjednačena i uzbudljiva meča koja posle vođstva domaćih stonoteniserki ipak u petom setu odlaze na stranu Novosađanki. Najpre je Erdelji sa 3:2 dobila Galonju, da bi i Maksuti istim rezultatom trijumfovala protiv Knežević za konačnih 1:4.

Domaći navijači, koji su solidno popunili mesta u Stonoteniskom domu u Nišu, možda nisu zadovoljni rezultatom, ali igrom i kvalitetom stonog tenisa sigurno jesi, a niški tim ako ponovi sličnu igru i u Novom Sadu uz malo sreće može se nadati i povoljnijem rezultatu, možda neće biti dovoljno za titulu, ali vredi pokušati.

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.