Rukometašica Naise jedina igračica iz domaće lige na spisku selektora (VIDEO)

Rukometašica Naise jedina igračica iz domaće lige na spisku selektora (VIDEO)

Ženska rukometna reprezentacija obezbedila je učešće na Evropskom prvenstvu koje se krajem godine igra u Danskoj i Norveškoj. U sedištu EHF-a saopštili su da kvalifikacije neće biti nastavljene i da su se na turnir kvalifikovale ekipe koje su imale više uspeha na prethodnom Evropkom prvenstvu. Na taj  način iz naše grupe, na prvenstvo idu i ruskinje, a otpale su Švajcarska i Slovačka. Turnir je trebalo da bude održan juna meseca. Pre toga, prema kalendaru naša selekcija trebalo je da igra sa Mađarskom, Rusijom i Kazahstanom od 20-og do 22-og marta u borbi za Olimpijsku vizu. Za ovu reprezentativnu akciju bila je pozvana i Jovana Bogojević, desno krilo niške Naise.

Jovana je igrom i zalaganjem zaslužila dres sa državnim grbom i jedina je rukometašica iz domaće lige koja se našla na  spisku selektora Ljubomira Obradovića.

Nadamo se da će Jovana predstavljati Niš i Naisu decembra na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj.

Nakon toga žensku rukometnu reprezentaciju očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre od 19.-21.marta naredne godine sa Mađarskom, Rusijom i Kazahstanom, a nadamo se i sama Olimpijada, koja bi trebalo jula da bude održana u Japanu.

Navijamo – sa Jovanom Bogojević u timu!


Povezane vesti

Vinter sport bolji u gradskom derbiju

U kolevci malog fudbala, u Nišu odigran je derbi meč Prve futsal lige izmedju ekipa Vintersporta i Kalče. Dugogodišnji sportski

Bušido NB – mesto za iskrene ljubitelje karatea na Crvenom Krstu (VIDEO)

Karate klub Bušido NB iz Niša postigao je izvanredne rezultate na Prvenstvu Srbije koje je održano u Kruševcu. Milomir Blažević,

Bokserima Viteza najviše zlata u Novom Sadu

    Boks klub “Vitrz” iz Niša, osvajanjem 6 zlatnih medalja bio je najuspešniji klub na prvom otvorenom kolu lige

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.