Rukometaši OŠ Vožd Karađorđe najbolji u gradu

Mali rukometaši Osnovne škole Vožd Karađorđe gradski su prvaci rukometne školske lige. Oni su u neizvesnom finalu savladali ekipu Osnovne škole Duško Radović i plasirali se na regionalno takmičenje koje se igra već u ponedeljak naredne nedelje.

Trener i profesor Bratislav Đorđević koji je predvodio ovu hrabru ekipu, ima samo reči hvale za ove požrtvovane dečake koji nam vraćaju veru da sportom možemo da okupiramo našu decu a da od njih dobijemo ono najbolje, njihova nasmejana lica i promukli glas od navijanja…

 

U gradskom školskom takmičenju, koje se održava svake godine učestvovalo je ukupno 10 ekipa, a sve u organizaciji Saveza za školski sport i pokroviteljstvom Grada Niša.

„Ponosan sam na moju ekipu koja je juče bila neprikosnovena na parketu. BIli su ubedljivi u svojoj igri i kroz njihovo ponašanje i prikazanu igru video se požrtvovan rad kako u školskoj sekciji tako i u klubu gde treniraju. Ima u našoj ekipi dečaka iz Rukometnog kluba „Mladost 2012″ a deo ekipe je iz školske sekcije, ja bih rekao mešovita ekipa nam je i donela epitet najboljih. Srećan sam, najviše zbog njih jer deci ovo puno znači“, rekao je za Niške Vesti Bratislav Đorđević, profesor i trener rukometne sekcije u Osnovnoj školi Vožd Karađorđe.

Profesor Đorđević već dve decenije neguje rukometnu sekciju u najstarijoj niškoj školi Vožd Karađorđe. Svoje iskustvo i znanje sticao je decenijama u najtrofejnijim niškim klubovima Želji i Naisi, danas radi sa mladim rukometašima u Rukometnom klubu „Mladost 2012“ koji poslednjih godina grabi ka samom vrhu u rukometnom svetu.

Rukometaši Osnovne škole Vožd Karađorđe već u ponedeljak naredne nedelje nastavljaju borbu za prvaka regionalnog takmičenja, zatim ako prođu dalje idu na međuregionalno a potajno se nadaju i da će zaigrati na krovnom-državnom rukometnom takmičenju koje se igra na Srebrnom jezeru od 15. do 19. maja.

 

tekst: Niške vesti

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.