Počeo tradicionalni noćni turnir u malom fudbalu “Babušnica 2022” (VIDEO)

Lužničko kulturno-sportsko leto, gotovo je nezamislivo bez turnira u malom fudbalu, već decenijama jedne od omiljenih letnjih manifestacija svih Babušničana. Na ovogodišnjem turniru, koji se u večernjim satima odigrava na terenima Sportskog centra, učestvuje osam ekipa koje će, podeljene u dve grupe igrati po sistemu svako sa svakim. Osim iskusnih seniora, na terenu su i mlade nade malog fudbala, sedam juniorskih ekipa za koje važe ista pravila takmičenja kao i za odrasle.

 

Osim medalja i pehara, za najbolje učesnike – najboljeg strelca, najboljeg golmana i najboljeg igrača, obezbeđen je i nagradni fond u ukupnoj vrednosti  od 290 hiljada dinara, koji će prema zasluzi, podeliti prve tri ekipe – 170 hiljada osvaja prvoplasirani tim, 80 hiljada je nagrada za drugu ekipu, dok trećeplasiranim ide 40 hiljada dinara.

 

Zanimljivo je da organizator turnira, Klub malog fudbala Babušnica 2011, iako nema adekvatne uslove za rad, beleži nikad bolje rezultate. Babušnički KMF 2011 broji oko 30 igrača. Trećina njih je iz Niša, ali su aktivni i domaći futsaleri. Imaju volju, ambiciju i pomoć suseda iz Bele Palanke, ali ipak željno, kao i svi sportisti u Babušnici, iščekuju izgradnju hale.

 

Ovog leta babušničke večeri nisu tako sveže kakve znaju da budu, tako da vreme organizatorima ide na ruku. Osim što se turnir nesmetano odvija, prisutan je i veliki broj posetilaca. Neki su usredsređeni na dešavanje na terenu, neki izađu po kokice, kukuruz ili vruće mekice, a nekima je put do Sportskog centra večernja rutina i relaksacija. Kako god bilo, tek, Turnir se ne propušta.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.