Završnica Mini-maxi lige odigrana u Beloj Palanci (VIDEO)

U hali belopalanačkog Sportskog centra Banjica, u nedelju 11. marta, odigrani su poslednmališane Pirotskog okruga. U odlučujućem danu nastupilo je 15 ekipa – iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada i svima je bilopodjednako važno – i učešće i pobeda.

Takmičenje u kome ravnopravno učestvuju devojčice i dečaci počelo je sredinom januara. Susreti su organizovani svake subote i nedelje dok se napokon nije stiglo i do pobednika. U konkurenciji 2007. godišta pobedila su deca iz Fudbalkog kluba „Radnički“ iz Pirota. U konkurenciji ekipa sastvaljenih od dece rođene 2008. trijumfovala je Babušnica. U kategoriji 2009. i 2010. godištanajbolja je bila ekipa KMF Pirota koja je nastupala pod nazivom “Sunrise”. Pobednici nastavljaju takmičenje i bore se za titulu prveka Regiona istočne Srbije.

Belopalančanisu takođe imali ekipu u završnici koja je dobila prvu od dve odigrane utakmice. Nisu pobedili, ali su se pokazali kao odlični domaćini.

Inače,Mini-maksi liga Srbije se već 18 sezona zaredom istovremeno održava u 27 gradova. Učestvuje više od 10.000 malih fudbalera i fudbalerki uzrasta od 7 do 12 godina, razvrstanih u gotovo 800 ekipa.

Osim što brine o zdravlju i sportskim navikama dece, Mini-maksi liga je i pogon za stvaranje fudbalskih šampiona.

Svi učesnici Mini-maksi lige dobili su diplomu za učešće na ovogodišnjem takmičenju, a pobednici su nagrađeni peharima i medaljama. Uz Fudbalski savez Pirota, organizatori ovog sportskog spektakla odigranog proteklog vikendabili su Sportski savez Bele Palanke i Sportski centar Banjica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.