Završnica Mini-maxi lige odigrana u Beloj Palanci (VIDEO)

Završnica Mini-maxi lige  odigrana u Beloj Palanci (VIDEO)

U hali belopalanačkog Sportskog centra Banjica, u nedelju 11. marta, odigrani su poslednmališane Pirotskog okruga. U odlučujućem danu nastupilo je 15 ekipa – iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada i svima je bilopodjednako važno – i učešće i pobeda.

Takmičenje u kome ravnopravno učestvuju devojčice i dečaci počelo je sredinom januara. Susreti su organizovani svake subote i nedelje dok se napokon nije stiglo i do pobednika. U konkurenciji 2007. godišta pobedila su deca iz Fudbalkog kluba „Radnički“ iz Pirota. U konkurenciji ekipa sastvaljenih od dece rođene 2008. trijumfovala je Babušnica. U kategoriji 2009. i 2010. godištanajbolja je bila ekipa KMF Pirota koja je nastupala pod nazivom “Sunrise”. Pobednici nastavljaju takmičenje i bore se za titulu prveka Regiona istočne Srbije.

Belopalančanisu takođe imali ekipu u završnici koja je dobila prvu od dve odigrane utakmice. Nisu pobedili, ali su se pokazali kao odlični domaćini.

Inače,Mini-maksi liga Srbije se već 18 sezona zaredom istovremeno održava u 27 gradova. Učestvuje više od 10.000 malih fudbalera i fudbalerki uzrasta od 7 do 12 godina, razvrstanih u gotovo 800 ekipa.

Osim što brine o zdravlju i sportskim navikama dece, Mini-maksi liga je i pogon za stvaranje fudbalskih šampiona.

Svi učesnici Mini-maksi lige dobili su diplomu za učešće na ovogodišnjem takmičenju, a pobednici su nagrađeni peharima i medaljama. Uz Fudbalski savez Pirota, organizatori ovog sportskog spektakla odigranog proteklog vikendabili su Sportski savez Bele Palanke i Sportski centar Banjica.


Povezane vesti

Još jedna „Okružna zabavna škola sporta“ u Beloj Palanci i Dimitrovgradu

U Beloj Palanci i Dimitrovgradu će, i ovog leta, biti organizovana „Okružna zabavna škola sporta“ koja na nekoliko dana okuplja

Đuričić se definitivno oprostio od klupe Radničkog

Kako je već bilo nagovešteno Milan Đuričić više neće biti šef stručnog štaba niškog superligaša. On se večeras na svom

Tradicionalni međunarodni uspon na Ruj (VIDEO)

I ove godine, srpski i bugarski planinari ispeće se na 1706 metara nadmorske visine i, simboličnog datuma, 17. 06., sresti

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.