Stefan Mitrović napustio Radnički i prešao u Crvenu zvezdu

 

Danas je aktivirana klauzula u ugovoru koja je omogućila Stefanu Mitroviću da izađe iz ugovora koji ima sa FK Radnički iz Niša. Time je FK Crvena zvezda preuzela Mitrovića za, kako je definisano tom klauzulom,  500.001 evro.

 

“Tu klauzulu je pokušalo da iskoristi i više inostranih klubova. FK Radnički nije želeo da proda Mitrovića imajući u vidu predstojeće utakmice u UEFA Ligi konferencija, ali protiv te klauzule klub nije mogao da se pravno suprotstavi. U svakom slučaju, FK Radnički smatra da je bolje za talenat kakav je Mitrović da nastavi da igra i razvija se u srpskom fudbalu, nego li u inostranstvu. Ujedno, klub želi da mu se zahvali na dosadašnjem trudu i radu koji je uložio u rezultate našeg kluba i želi mu sreću u daljoj karijeri.”- kaže se u saopštenju Radničkog.

 

 

“Takođe, FK Radnički želi da se zahvali i Crvenoj zvezdi, koja je kao veliki klub, u jednom danu uplatila pola miliona evra i PDV, prilikom preuzimanja Mitrovića i želimo im puno sreće u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona.”- navodi se u klubu.

 

 

Inače, ekipa Radničkog u utorak leti na Maltu, gde će u četvrtak odigrati prvi meč drugog kola Lige konferencija protiv ekipe Gzire Junajted, revanš je 28. jula, a u slučaju prolaska u narednu rundu protivnik bi bio austrijski Volfsberger.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.