Babušnica – uzbudljiva završnica noćnog turnira u malom fudbalu (VIDEO)

Kraj sportskog leta u Babušnici obeležio je tradicionalni turnir u malom fudbalu. koji je završen pobedom ekipe „Lilić prevoz“ iz Niša.

Nišlije su u finalu, rezultatom nadigrale ekipu „Vila Festina“ iz Bele Palanke koja nije bila lak protivnik. Regularni deo utakmice završen je nerešenim rezultatom, te se o pobedniku odlučivalo u dva petominutna produžetka.

Finalna utakmica bila je dosta napeta i zanimljiva, pa je, uprkos kasnim satima i hladnoj noći, pored terena ostalomnogo navijača. Oni se, inače, tradicionalno okupljaju u velikom broju, paje i ove godine, skoro svake večeri, bilo oko 1000 do 1500 gledalaca.

Iako je na turniru učestvovalo čak pet domaćih ekipa, samo jedna je uspela da se domogne trofeja. U borbi za treće mesto između Babušničana i Dimitrovgrađana, ekipa „Kafana krčma kod Milana“ porazila je Sportsko-turistički centar „Dimitrovgrad“ i podigla bronzani pehar.

Takmičenje je bilo organizovano i za mlađe kategorije. Učestvovalo je pet ekipa, a najbolji su bili dečaci i devojčice iz tima „Ciga i grobari“ kojisu u finalu igrali protiv „Engri bojsa“. I ovaj meč bio je uzbudljiv i rešen penalima.

Za razliku od prethodnih godina, kada je praksa bila da se ekipe prijavljuju za učešće, ovoga puta, zbog izvesnih tehničkih kašnjenja, manifestacija je bila pozivnog karaktera. U glavnom programu učestvovalo je 8 timova – 5 iz Babušnice, i po jedan iz Niša, Bele Palanke i Dimitrovgrada.

Sudjenje je bilo povereno registrovanim sudijama Saveza koji su, kako kažu organizatori, posao obavili veoma korektno. Nagradni fond turnira bio je podeljen na 100 hiljada dinara za prvo, 50 hiljada za drugo i 25 hiljada za treće mesto, a osim novca, najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari i medalje. Organizaciju događaja potpisuje babušnički Savez za sport uz podršku Opština Babušnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.